До кордонів України ворог стягнув 400 літаків та 350 вертольотів: рф може змінити тактику війни



Станом на 25 серпня біля кордонів України перебуває понад 400 літаків та близько 360 бойових вертольотів. Не виключено, що рашисти намагатимуться змінити тактику війни з повітряними проривами в наш простір та спробами бити за цілями.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Довкола наших кордонів знаходиться угруповання літаків росії - понад 400 бойових літаків. Також є 360 вертольотів, із них понад 150 - ударні, такі як К 52", - розповів він.

Речник командування ПС ЗСУ зазначив, що рф активно застосовує тактичну авіацію.

"Це винищувачі, які патрулюють повітряний простір білорусі, росії, тимчасово окупованих територій, а також акваторію Чорного та Азовського морів. Постійно у небі перебувають літаки дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та літаки-ретранслятори Іл-22", - додав Ігнат.

Також він розповів, що у День Незалежності України більшість російських літаків імітували ракетні удари, з 200 російських літаковильотів було вісім ракетних ударів.

"Вчора у ворога було завдання тримати всю Україну в напрузі. Було до 200 літаковильотів. Вони здійснювали багато прольотів з імітацією ракетних ударів. Вчора було завдано вісім ракетних ударів дальніми бомбардувальниками Ту-22М3 ракетами Х-22. Це радянська ракета, яка є не досить точною, але руйнівною", – розповів він.

Юрій Ігнат пояснив, що високошвидкісним ракетам, які запускають з повітряних платформ, українські сили ППО не можуть ефективно протидіяти. Тому Україна потребує посилення ППО.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW