Ворожі ракетні атаки по Україні: що відомо станом на зараз



Триває сто вісімдесят друга доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Сьогодні головне національне свято, яке ознаменувало відновлення української державності. Зараз воно припало на півріччя повномасштабної російсько-української війни. В День незалежності України ворог посилює терор мирного населення і продовжує обстріли та ракетні удари. 

Про це повідомляє редакція. 

Загарбники активізувалися з обстрілами цивільних та інфраструктурних об'єктів саме у День Незалежності. Від початку добу по території майже усієї країни лунає сигнал повітряної тривоги. Мы вже розповідали, як минула ніч у найгарячіших точках України. Наразі небезпека зберігається. 

Ворожі ракетні атаки по Україні: що відомо станом на зараз, фото-1

Вже з' явилася перша офіційна інформація про атаки ворога по містам України. 

Черкащина

Голова ОВА Ігор Табурець повідомив, що сили ППО збили ракету над Черкаською областю. 

Сумщина

Голова місцевої ОВА Дмитро Живицький закликав містян і жителів області бути в укриттях. Існує ймовірність обстрілів. 

Харківщина

Війська рф просто зараз обстрілюють з артилерії Дергачі, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Сьогодні окупанти обстріляли касетними боєприпасами смт Мала Данилівка в Харківському районі. Пошкоджені приватні будинки, та інфраструктура. На жаль, 2 цивільних зазнали поранення. Зараз їм надають допомогу медики. Інформація уточнюється.

Також він нагадав, що сьогодні протягом дня на території Харківської області триває комендантська година. Ризик обстрілів є дуже високим. По можливості перебувайте в укриттях.

Окрім цього, загарбники обстріляли касетними боєприпасами Малу Данилівку – поранень зазнали двоє людей, пошкоджено приватні будинки та інфраструктуру.

Полтавщина

Чотири «прильоти» по інфраструктурі Миргорода. Загиблих та поранених немає.

По Миргороду Полтавської області був груповий удар ракетами «повітря — земля», ймовірно Х-22. Про це повідомляє 831 бригада тактичної авіації. Ракети вдарили по військовій інфраструктурі. Пожежа триває. На уражених об'єктах працюють рятувальники. Кількість жертв та руйнувань уточнюється. 

Від редакції додамо, бережіть один одного. Під час тривоги будьте в укриттях! Не нехтуйте сигналами. Ворог підступний і намагається завдати українцям ще більше горя. Ми сильні і витримаємо. Перемога буде за нами! Кожен, хто винен у горі України відповість. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW