Працівники Черкаської СБУ викрили коригувальників, які передавали розвіддані



Про це повідомили в пресслужбі СБУ в Черкаській області.

Під час контрдиверсійної “зачистки” прифронтових районів Донеччини СБУ затримала двох інформаторів ворога, які коригували ракетні удари по території регіону. Насамперед зловмисники розвідували та передавали окупантам точні координати місць дислокації особового складу і техніки ЗСУ, зокрема, бойових позицій реактивних артилерійських систем “HIMARS”. Крім того, чоловіки збирали інформацію про геолокації та функціонування місцевих об’єктів критичної інфраструктури.

Встановлено, що за їхньою “наводкою” агресори здійснили обстріл по водозабірній системі у місті Селидове. За інформацією слідства, зловмисники тримали зв’язок з бойовиками терористичних організацій на тимчасово окупованих територіях сходу України.

Одержану розвідінформацію вони передавали через одного з посадовців так званої “народної міліції днр”, надаючи йому фото з позначками об’єктів на електронних картах. А для комунікації між собою використовували російську соцмережу “Вконтакте”. Під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці виявили: комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, мобільні телефони з доказами розвідувально-підривної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального Кодексу України (колабораційна діяльність). Суд обрав затриманим міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Додамо, спецоперацію проводили підрозділи СБУ Черкаської, Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Джерело: Вісімнадцять три нулі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW