Крик душі: мешканці Брониківської громади б’ють на сполох через можливе закриття одразу трьох шкіл



В Україні все частіше чуємо новини, як реорганізовують навчальні заклади. Частіше за все, мова йде про невеличкі школи, гімназії, де мало учнів. Кілька таких освітніх закладів, наприклад, просто об’єднують в один, ліквідуючи натомість попередні школи/гімназії.

Не оминула ця тема й Житомирщину. В нашому регіоні також закриваються одні школи, натомість закриті приєднуються до інших навчальних закладів. До редакції нашого сайту звернулися небайдужі та стурбовані читачі саме з цього питання.

Цього разу мова йде про закриття Федорівської, Поліянівської та Варварівської шкіл в Новоград-Волинському районі Житомирської області. Це Брониківська громада.

«16 серпня 2022 року на 22-ій сесії 8 скликання, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглядалися особисті пропозиції Брониківського сільського голови Залевської Н.Ф та пропозиції депутатів без звернень громадян щодо закриття Федорівської, Поліянівської та Варварівської гімназій Новоград-Волинського району Житомирської області.

В сесійній залі розглядалося найболючіше питання для жителів цієї ж громади-закриття (ліквідація) шкіл – знищення села! Для того, щоб позбавити дітей освіти на місцях, а села -розвитку та перспективи», - обурюються мешканці села Федорівка.

«Війна. Орки-терористи знищують наші школи, дитячі садочки. А наші посадовці, яких ми з вами обирали для захисту своїх прав та свобод, не чують голосу свого народу! Тим самим створюючи конфлікт інтересів та протистояння всередині країни в період війни. В час розпачу, страху, але нескореності духу самого народу. Ми маємо боротися за безпеку наших дітей та ще й права на освіту?!

Ганебні питання, ганебні рішення ...

Майбутнє в наших руках! І воно болить кожному, тільки по- різному....», - говорять мешканці села Федорівка. Для них це справжній крик душі.

Звісно ж, це лише декілька з прикладів можливого закриття шкіл. Але тема болюча й актуальна для багатьох. Ми звернулися й за коментарем до Брониківської громади. Наразі чекаємо офіційної позиції представників громади з приводу можливого закриття Федорівської, Поліянівської та Варварівської гімназій. Щойно отримаємо офіційний коментар, то одразу ж його оприлюднимо. Триматимемо читачів нашого сайту в курсі подій в цій історії.

P.S. «Сесія Брониківської громади відбулась 16.08, депутати не проголосували за закриття гімназій», - зауважили в офіційному коментарі представники Брониківської громади.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW