Столичних комунальників оштрафували через тарифи на паркування в Києві



Комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" оштрафували за незаконно завищені тарифи на паркування в Києві. Відповідне рішення ухвалив Антимонопольний комітет України (АМКУ) передають "Коментарі". У відомстві заявили, що КП "Київтранспарксервіс" та виконавчий орган Київської міської державної адміністрації (КМДА) порушили закон під час формування та затвердження тарифів на паркування у столиці.

Комунальне підприємство скористалось монопольним становищем, а КМДА — легітимізувала це порушення.

Це призвело до завищення вартості послуги з паркування у Києві на 60-82,3%. Антимонопольний комітет України зобов’язав "Київтранспарксервіс" та КМДА усунути порушення протягом двох місяців. Окрім того, АМКУ оштрафував КП "Київтранспарксервіс" на майже 1,5 мільйони гривень. 

Торік це комунальне підприємство оштрафували на 2,6 мільйони гривень за вимагання грошей з переможців аукціонів за право облаштування паркувальних майданчиків та стягування штрафів за відмову від укладання договору чи підписання актів приймання-передачі. КП "Київтранспарксервіс" цей штраф досі не сплатило та оскаржує рішення АМКУ у судах. Господарський суд Києва у цій справі підтримав позицію Антимонопольного комітету України.

Джерело: Comments.ua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW