Міноборони росії заговорило про "резонансну провокацію" на Запорізькій АЕС



Міноборони рф заявило, що нібито завтра, 19 серпня Україна готує "резонансну провокацію" на Запорізькій АЕС на тлі візиту генсека ООН Антоніу Гутерреша. Але це пропаганда, щоб підставити наших військових і виправдати свою агресію. Адже часто після таких анонсів окупанти часто влаштовують атаки.

Про це повідомляє редакція з посиланням на РБК-Україна.

"19 серпня київський режим готує резонансну провокацію на Запорізькій АЕС в період відвідування України генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, в результаті якої РФ буде звинувачена в створенні техногенної катастрофи на даній електростанції", - цитує видання офіційного представника міноборони рф ігоря конашенкова.

Конашенков бреше, що артилерія Збройних сил України нібито планує завдати ударів по території ЗАЕС з вогневих позицій, що знаходяться в Нікополі. При цьому підрозділи 704-го полку військ РХБЗ ЗСУ нібито готуються зосередитися в районі ЗАЕС, щоб "бути готовими до фіксації факту аварії на Запорізькій АЕС, а також проведення комплексу заходів з демонстрації нібито ліквідації її наслідків".

Зазначимо, що для України місія для усунення загроз ядерної безпеки, які спровокувала росія, є невідкладною. Тому на ЗАЕС було запрошено генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.

"У нашій розмові генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі повідомив мені, що у відповідь на запрошення України він готовий очолити делегацію МАГАТЕ на Запорізьку атомну станцію", - написав глава МЗС України Дмитро Кулеба в Twitter.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW