В Україні є система діагностики мавпячої віспи: чи зафіксовані випадки захворювання



У Всесвітній організації охорони здоров'я підтвердили понад 35 000 випадків мавпячої віспи в 92 країнах, з них 12 — летальні. Станом на 18 серпня, в Україні це вірусне захворювання не зафіксовано. Але наші медики забезпечені відповідними тестовими системами, і у разі виявлення позитивного результату оприлюднять його, але анонімно.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю РБК-Україна.

"Поки немає випадків. Але система діагностики є, забезпечена. Ми зробили крок на випередження та встановили всім нашим центрам контролю та профілактики хвороб тест-системи для виявлення, у тому числі мавпячої віспи. Плюс, ми зробили певну модернізацію тест-систем на дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції приблизно 20 нозологій", - розповів він.

Симптоми захворювання схожі на ті, які фіксували у пацієнтів із натуральною віспою, але менш серйозні. Це лихоманка, головний біль, слабкість, висипання на шкірі.

Симптоми зазвичай проходять без жодного лікування протягом двох-трьох тижнів, але в деяких випадках викликають ускладнення, які можуть призвести до смерті.

Зазначимо, що ВООЗ не бачить необхідності масової вакцинації населення проти віспи мавп. Адже контролювати поширення хвороби допоможуть дотримання гігієни та традиційна, адекватна сексуальна поведінка.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW