Захист Вітчизни — є обов'язком громадян України! Зеленський відповів на петицію про зняття обмежень для чоловіків без військового досвіду



Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду. 

Відповідь опублікована на порталі петицій.

"Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичними, релігійними та іншими переконаннями, статтю, етнічним та соціальним походженням, майновим станом, місцем проживання, за мовними або іншими ознаками, зокрема професійною приналежністю. У зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України проводиться загальна мобілізація. Комплектування Збройних Сил України здійснюється також і військовозобов’язаними, які не мають військового досвіду та раніше не проходили військову службу", - йдеться у відповіді.

Зеленський зазначив, що захист Вітчизни — є обов'язком громадян України!

На період дії правового режиму воєнного стану конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені, у тому числі, статтею 33 Конституції України, можуть обмежуватися.

Скасування вказаних обмежень передбачається здійснити після завершення дії правового режиму воєнного стану.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW