Як ми забули про Понінку: рік без скидів з фабрики



Новинний сайт Новограда-Волинського 04141 пригадує матеріал порталу Новоград TV про візит журналістів каналу до Понінківської картонно-паперової фабрики.

Отож, команда каналу за ініціативи нардепа від Житомирщини Дмитра Костюка й разом із ним відвідала фабрику на Хмельниччині та проінспектувала щойно запущені нові очисні споруди.

Причиною візиту стало те, що з боку Дмитра Костюка неодноразово лунали звинувачення на адресу фабрики через її скиди, які забруднювали ріки Случ та Хомора, що на Житомирщині. Окрім того, нардеп три роки поспіль вимагав, аби Державна екологічна інспекція, Державне агентство водних ресурсів та правоохоронні органи посприяли позбавленню фабрики дозволів на скиди до того часу, поки вона власним коштом не зведе очисні споруди.

Що ж, фабрика таки звела очисні споруди, причому власним коштом, без копійки бюджетних грошей. Обійшлося їй це у 29 млн грн.

Нині очисні споруди працюють. Як повідомляє Новоград TV із посиланням на технічного директора ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика» Ореста Лишегу, за добу споруди очищують 7 тис. м³ стоків – по 3,5 тис. м³ від Понінки та від самої фабрики.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW