Світло у найтемніші часи - у Чернівцях презентували збірку поезії про війну



11 серпня у Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Івасюка презентували поетичну збірку Наталії Гейман "Лінія світла".

Чи може бути щось світле та хороше під час війни? Звісно, може - доводить філологиня, журналістка і волонтерка Наталія Гейман. Те, що світле можна побачити навіть у найтемніші часи, вона довела через свою поетичну збірку "Лінія світла", яку презентувала 11 серпня у Чернівецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Івасюка.

Вірші, які увійшли до цієї збірки, усі пов'язані з війною, яка в Україні триває ще з 2014 року. Вони про тих, хто захищає нашу країну від окупантів, про тих, хто допомагає захисникам, про тих, хто їх підтримує та чекає, про тих, хто постраждав від російської агресії. Словом, збірка - про людей, їх почуття та переживання.

Але головна її особливість у тому, що кожен вірш ніби каже, що добре можна знайти навіть у найгірші часи, головне - уважно дивитися навколо та придивлятися до тих, хто зустрічається на шляху.

Під час презентації Наталія Гейман розповідала, як їздила "на нуль" читати вірші захисникам, як надихалася ними та потім писала про них вірші, як після кожної трагічної дати до 2022 року народжувалися нові рими. Авторка читала свою поезію тим, хто прийшов її послухати, відповідала на питання та розповідала про своє волонтерство.

Якщо ви також хочете почитати вірші Наталії Гейман, то це можна зробити у тематичній Facebook-спільноті "Лінія світла".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW