На Буковині обговорили можливість створення Ради з громадської безпеки



Створення Ради з громадської безпеки – це одне із завдань, яке втілює Консультативна місія ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України. Можливість роботи такого органу на Буковині обговорили під час зустрічі начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк та керівник Мобільного підрозділу місії Йоахім Петерс.

«Взаємодія у напрямках цивільної безпеки – одна із найважливіших, особливо враховуючи ситуацію у нашій країні. Дякуємо за візит і увагу до Буковини, а також подальшу успішну співпрацю», - сказав Руслан Запаранюк.

Натомість Йоахім Петерс розповів про основні напрямки, над якими наразі працює Консультативна місія ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України. Йдеться, зокрема, про розслідування воєнних злочинів, післявоєнне відновлення тощо. Також керівник Мобільного підрозділу місії зазначив, що передбачає створення Ради з громадської безпеки.

«Це не структура, яка конкуруватиме з тими, що вже існують у сфері безпеки. Ідея полягає в тому, аби об’єднати представників різних органів на рівноправних засадах заради ефективної роботи», - пояснив він.

Крім того, під час зустрічі говорили про алгоритм створення Ради з громадської безпеки на Буковині, її першочергові завдання та довгострокові цілі.

Читайте також: Незаконний обіг наркотичних засобів та психотропних речовин – буковинця засуджено до 9 років 3 місяців за ґратами



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW