Один проти колони російської бронетехніки: командир танка розповів про легендарний бій його екіпажу на Чернігівщині



Журналісти розшукали командира екіпажу українського танку, який в кінці березня успішно протистояв цілій колоні російської бронетехніки поблизу селища Нова Басань на Чернігівщині.

Як повідомляє Радіо Свобода, герою всього 21 рік, а він вже командує танковою ротою. Його звуть Назар Вернигора.

– Ми зайшли до них, грубо кажучи, у фланг. Вони були просто приголомшені. Вони не знали що робити. Масово тікали, вистрибували зі штабу. Покинули блокпост, який ми потім рознесли в друзки!

Назар Вернигора

Назар Вернигора

Проте у тому бою екіпаж Назара був на межі знищення. На них виїхали одразу 4 російські танки.

– В цей момент йшов мокрий сніг із дощем. Броня танка була мокрою. Не було видно піксельних візерунків українського камуфляжу. І перший російський танк, який на нас навівся – не вистрелив у нас, тому що, мабуть, подумав, що ми свої. Адже у армії рф були такі ж 72-і моделі танків, і тому він не вистрелив. А вистрелив чомусь останній російський танк із колони. Снаряд потрапив по нас. Нас трішки кинуло, але мій навідник не розгубився і почав лупити серію снарядів у бік російських танків. І останній танк, на щастя, підбив.

Загалом тоді Т-72 Вернигори знищив три російські БТРи та підбив один танк.

– Потім піхота забрала танк собі як трофей. Там просто проводка вигоріла, і все!

21-річний Назар Вернигора командує танковою ротою.

– Яка у військ рф тактика? У них немає ніякої тактики. У них на меті стоїть тільки вбивати, нищити, руйнувати і ламати людські життя. У них немає ніякої тактики, вони нічого не дотримуються. Тактика у них, мабуть, схожа, яка була під час радянсько-фінської війни, Другої світової війни – просто валити кількістю.

Батько Назара після тяжкого поранення й лікування знову повертається на фронт.

– Воював під Сєвєродонецьком. Там отримав поранення. Із його розвідгрупи – 22 людей – вижили тільки шестеро. І зараз знову вирушає в Луганську область, щоб теж давати «люлєй» цим оркам.

Зараз Назар у складі 3-ї танкової бригади обороняє Україну на Сході.

– Я вірю, що перемога обов‘язково буде за нами. Нехай їх буде хоч і в 50 разів більше. Все одно наші люди більш мотивовані, більш навчені і перемога буде тільки за нами!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW