Найбільш реалістичний сценарій закінчення війни в Україні від глави Міноборони



Існують два сценарії закінчення війни в Україні. Перший — корейський, коли конфлікт по лінії заморозили на десятиліття. Другий сценарій — сирійський, коли війна триває вже близько десяти років.

Про це повідомив глава українського Міноборони Рєзніков в інтерв'ю УП.

«Мені здається, що ні один, ні другий варіант не є основними сценаріями. Мені здається неможлива корейська історія у нас – з тих причин, що такий шанс був у росіян, якби вони заморозили конфлікт, у 14-му році. Але кремль це не влаштувало, вони пішли у відкритий наступ», - сказав Резніков.

За його словами, стосовно сирійського сценарію - у росії теж виснажується ресурс, як у живій силі, так і в зброї. Тоді як в України, навпаки, зростає кількість партнерів. Резніков додав, що Захід сьогодні все більше і більше зацікавлений в перемозі України. Але, якщо їхній внутрішній порядок денний буде сильно тиснути, то це може послабити нашу позицію. І тоді деякі політики будуть мріяти, щоб посадити нас за стіл перемовин

Саме тому Україна має бути у максимально виграшній позиції, завдяки відповідним рішенням, діям ЗСУ, продовженню отримання зброї від партнерів і віри в те, що українські захисники, а також весь сектор безпеки і оборони спроможні перемогти. Рєзніков вважає, що так завершити війну - цілком реалістично.

Також міністр пояснив очікування щодо завершення гарячої фази війни.

«Дивіться, гаряча фаза ж не означає, що ми ідемо з окопів. Гаряча фаза це, умовно кажучи, ми з вами в травні понесли найбільші втрати. Зараз це кратно менше, тому що нам вдалося завдяки новій зброї поступово наносити оті точечні ураження по складах, пунктах управління, по командуванню. І їх навала зупинилася, просування йде досить повільно. Але це теж – кров'ю і життям наших хлопців. Тому, коли я кажу про гарячу фазу, це не означає, що завершиться польова, скажемо так, окопна історія», - зазначив він.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW