Обов’язкова евакуація може розповсюдитись на інші регіони, крім Донецької області



Обов’язкова евакуація населення зараз актуальна лише для Донецької області, проте може продовжуватись і в інших регіонах.

Про це під час брифінгу сказала віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук

“Наші прогнози і наш аналіз вказує на те, що вона буде продовжуватись і в інших регіонах” - Верещук.

За її словами ситуація зараз погіршується, а з настанням осінньо-зимового періоду вона стане ще складнішою. Ймовірно, критична інфраструктура систем опалення може стати ціллю для атак ворога. 

“Ми розуміємо, що не всі з них ми зможемо відремонтувати і розуміємо, що частина міст і сіл, для прикладу, Запорізької області, Херсонської області, Харківської області, можуть опинитись без засобів до життя, без опалення і без світла”. 

Електричні мережі не витримають навантаження, якщо переорієнтуватись на них. 

Верещук також зазначила, що людям необхідно вже зараз подбати про свою безпеку і евакуюватись. Щільність обстрілів вказує на те, що далі буде ще складніше вивозити людей з “гарячих” точок. 

500 тисяч людей, які перемістяться з південних і східних регіонів - це велика кількість, яких одноразово не розмістити. Тому влада заздалегідь планує заходи евакуації. Такі рішення треба приймати завчасно. 

“Не вийде дочекатися зими, вийти на перон і сказати - Будь ласка, заберіть мене!” 

Через це Ірина Верещук звернулась до мешканців Донецької області, а також південних регіонів із проханням приймати відповідне рішення про евакуацію. 

  • Зі Слов’янська евакуювали родину з десятьма дітьми
  • На Донеччині починає діяти особливий режим в’їзду, виїзду та руху транспортних засобів
  • Люди, які відмовляться від евакуації з Донеччини, будуть нести певні зобов’язання - Кириленко

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW