СБУ затримала киянина, який збирав дані про постачаня західного озброєння, - ВІДЕО



СБУ затримала російського агента, який збирав розвіддані про постачання західного озброєння в Україну.

Про це повідомляють в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, зрадником виявився мешканець Києва, який позиціонував себе як військовий експерт. Його завербували кадрові співробітники російських спецслужб для проведення розвідувально-підривної діяльності на території столичного регіону.

Для збору закритих відомостей, зловмисник використовував особисті зв’язки, у тому числі серед представників вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Свою "зацікавленість" іноземним озброєнням маскував під виглядом збору аналітичних даних для "експертних" публікацій у соцмережах.

Отриману інформацію окупанти планували використати для здійснення ракетних ударів по українських об’єктах критичної інфраструктури, задіяних для транспортування зарубіжних озброєнь.

Крім того, у разі одержання розвідувальних матеріалів, ворог мав намір використати їх для зриву міжнародних домовленостей нашої держави з країнами-партнерами в галузі оборони.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого, правоохоронці виявили електронні засоби зв’язку, які він використовував для комунікації з російським "куратором".

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру у державній зраді та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми розповідали, що у Київській області ексчиновниця-шахрайка "збирала" гроші під виглядом допомоги теробороні. 

Слідкуйте за оперативними новинами на нашому Telegram-каналі. Тільки перевірена інформація



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW