На Рахівщині розікрали відпочинковий комплекс, в якому мав розміщуватися реабілітаційний центр для військових



На Рахівщині розікрали відпочинковий комплекс, в якому один зі співвласників Ігор Попкович планував облаштувати реабілітаційний центр для українських військових. Крадії виламали двері і винесли побутову техніку, меблі, сантехніку та інші речі. Про це повідомляє Суспільне.

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Зі слів Ігоря Попковича, після початку повномасштабного вторгення дружина ще одного власника передала ключі від комплексу лісівникам і виїхала за кордон. Відтоді і до травня доступ до будинку мали тільки вони та прикордонники. Натомість директор Рахівського лісового дослідного господарства Василь Шемота сказав, що не знає, чи передавали працівники комплексу ключі лісникам.

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Про обставини інциденту, як і хто міг потрапити на територію у прикордонній зоні, до якої був обмежений доступ, і що кажуть у поліції, читайте у матеріалі Суспільного.

Що каже співвласник будинку Ігор Попкович

Співвласник одного з будинків відпочинкового комплексу “Усамітнення” Ігор Попкович розповідає, що приїхав сюди разом із командою декілька днів тому, щоб оглянути будиночки. Він хотів відкрити тут реабілітаційний центр для військових.

Проте, зайшовши всередину приміщень, побачив, що комплекс обікрали. В декількох будинках грабіжники виламали двері, через які, припускає Ігор, вони й виносили пограбоване.

“Зрізані умивальники, унітази, санвузли, знятий ковролін, все “розбарахолене”, пошкоджене, витягнені мінібари. Бачите, що вони тут зробили”, — говорить Ігор Попкович.

Фото: Суспільне Івано-ФранківськФото: Суспільне Івано-Франківськ

На початку повномасштабної війни в одному з будинків проживала дружина іншого співвласника, яка через війну виїхала з України. Перед від’їздом вона написала доручення працівникам комплексу, щоб ті вивезли речі звідти, аби їх не вкрали.

"Після того, як ці речі вивезли, обмежили доступ будь-кого в цю зону. Його мали тільки прикордонники та лісники. Далі були спроби заїхати сюди, то у жодному разі не дозволяли", — розповідає Ігор Попкович.

 Після цього працівники комплексу передали ключі від нього лісникам, щоб вони пильнували за ним. Потрапити сюди працівникам вдалося тільки в квітні, тоді ж вони й виявили крадіжки меблів, сантехніки, побутової техніки, посуду та інших речей.

Про це вони розповіли Ігорю, але приїхати сюди той не міг, адже займався волонтерством на Чернігівщині. Чоловік каже, підозрює, що крадіжку могли вчинити люди, які мали доступ на територію лісництва.

"На цю територію був обмежений доступ, бо це — прикордонна зона. Під час воєнного стану людина сюди потрапити не може. Доступ мали лісівники, які зараз як військовослужбовці, та прикордонники", — каже Ігор Попкович.

Що каже директор Рахівського лісового дослідного господарства Василь Шемота

У телефонній розмові з кореспонденткою Суспільного директор державного підприємства "Рахівське лісове дослідне господарство" Василь Шемота повідомив, що доступ до території лісництва був обмежений до травня 2022 року. Зараз на територію через пропускний пункт може потрапити кожен. Щодо того, чи пропускали на територію працівників комплексу, директор лісгоспу повідомив, що такі звернення були.

Фото: Суспільне Івано-ФранківськФото: Суспільне Івано-Франківськ

Василь Шемота: "Зверталися місцеві жителі, яких ми знали. Приносили нам документи, що їм власник надав дозвіл відвідувати цю територію, охороняти, щоб там ніхто нічого не покрав. Відвідувати — нема питань, але вони їздили взад-вперед. Там були два такі буси, то вони щодня їздили. Нині так само приходять".

Суспільне: "Будь ласка, випишіть нам перепустку".

Василь Шемота: "Перепустки не виписуємо, бо є заборона на в’їзд у лісфонд. Пускають тільки тих людей, які перебувають тут з великою рогатою худобою, вівцями, ходять по сир, молоко, але це почалося вже з червня".

Василь Шемота каже, що йому невідомо, чи передавали працівники комплексу ключі від нього лісникам, а про те, що працівників лісництва підозрюють у крадіжці з комплексу, чує вперше.

"Досі співвласник до нас не заходив, жодних претензій не виставляв. Він навіть не представлявся, що є співвласником чи власником тієї території. Я це вперше чую тільки від вас", — говорить Василь Шемота.

Що кажуть у поліції Закарпаття

Два дні тому до відпочинкового комплексу приїжджали поліцейські і розпочали слідчі дії.

Кореспонденти Суспільного звернулися за коментарем до Нацполіції в Закарпатській області, проте на момент публікації матеріалу його журналістам не надали.

Подробиці дивіться у сюжеті Суспільного:

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW