30 липня — Всесвітній день протидії торгівлі людьми



Напередодні Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми начальник відділу міграційної поліції ГУНП в Хмельницькій області Віталій Гарбарець розповів про ситуацію в області в контексті війни в України.

З початком активної фази російської агресії в середині країни почалися потужні міграційні процеси. Хмельниччина прийняла понад 147 тисяч переселенців. А це все люди з соціально вразливої категорії осіб. Перебуваючи у стресовому стані, залишившись житла, роботи, без засобів до існування вони можуть стати легкою здобиччю для торгівців людьми. Тому поліція Хмельницької області приділяє особливу увагу цим громадянам.

На даний момент до Єдиної інформаційної бази внутрішньопереміщених осіб внесено майже 103 000 сімей, 45 000 дітей та понад п’ять тисяч осіб з інвалідністю. З метою їх захисту поліцейські постійно проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу, навідуються у родини.

На щастя, поки серед внутрішньопереміщених осіб не було зафіксовано фактів торгівлі людьми. А от серед хмельничан в поточному році маємо 5 осіб, яким офіційно надано статус постраждалих від цього виду злочинів. На початку літа працівники відділу міграційної поліції разом зі слідчими задокументували 2 факти торгівлі людьми, де мешканці м. Хмельницького, користуючись уразливим станом соціально незахищених осіб, використовували їх у якості жебраків та мали намір передати їх в оренду іншому зловмиснику. Наразі підозрювані у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 149 Кримінального кодексу України, перебувають під вартою. Незабаром справа піде до суду.

Також поліцейські постійно працюють над попередженням потрапляння дітей в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми. Мова йде, в першу чергу, про дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають в закладах інституційного догляду та були евакуйовані до Хмельницької області з інших регіонів України. Так, від початку повномасштабного вторгнення рф на територію Хмельницької області евакуйовано 11 закладів інституційного догляду за дітьми (інтернатів) з гарячих точок.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW