Нардепи у першому читанні підтримали законопроєкт про примусове вилучення майна в умовах воєнного стану



Верховна Рада має намір дозволити примусове вилучення майна під час війни. Відповідний законопроєкт №7605 "Про внесення змін до деяких законів щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану" народні депутати підтримали в першому читанні (256 голосів "за") на пленарному засіданні в п'ятницю.

Про це повідомляє "Інтерфакс Україна" з посиланням на  телеграм-канал нардепа Ярослава Железняка.

Законопроєкт пропонує дозволити примусово вилучати обладнання, яке може використовуватись для діяльності оборонно-промислового комплексу. Такі дії здійснюються на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони України за пропозицією, погодженою з обласною військовою адміністрацією.

Документ передбачає, що компенсація відчуженого майна здійснюється за рахунок коштів державного бюджету (протягом п’яти наступних бюджетних періодів).

Відповідно до законопроєкту, рухоме та нерухоме майно може бути передано в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW