Квіткове панно на Печерську присвятили героям полку «Азов»



Квіткове панно можна побачити на зеленому схилі перед Печерським мостом. Тут квітами викладена символіка окремого загону спеціального призначення «Азов».

Бійці полку «Азов» стали символом незламності українського народу у боротьбі за право бути незалежним, жити на рідній вільній від окупантів землі, у демократичній державі з більш ніж тисячолітньої історією і успішним майбутнім.

Ландшафтний дизайнер КП УЗН Печерського району Ольга Гаврилюк розповіла «Вечірньому Києву», що кольори квітів відбирали, аби повністю відтворити символіку «Азову».

Обрамлення герба мало бути темно червоного кольору, для цього дизайнер використала ірезіне. А хвилі моря створила з цинерарії та агератуму, чорнобривцями виклали сонце.

«Ми старалися в ідеалі відтворити кольорову гаму емблеми „Азову“ на фоні прапора України. На роботу 15 озеленювачів витратили три дні й 8700 штук квітів, створивши панно площею 35 квадратних метрів. Ми хотіли віддячити нашим захисникам за мужність й стійкість при захисті рідної землі», — сказала Ольга Гаврилюк.

Вздовж бульвару Дружби народів ще є три патріотичні композиції, зокрема «Я люблю Україну», рушник з квітів, на якому написано «Слава Україні».

Квіткове панно на Печерську присвятили героям полку «Азов», фото-1

«Сьогодні кожний з нас має робити все, щоб українці не забували подвинг Азовців, тих, хто знаходиться в полоні. Ми вперше святкуємо День Державності й дехто про нього ще не знає, тому маємо донести до людей інформацію, підкресливши зв’язок подвигу героїв минулого й сьогодення — героїв, які боронили державу раніше й тих, хто робить це зараз, безпосередньо полку „Азов“», — сказав начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

«До Дня Незалежності ми проведемо у столиці виставку тематичних композицій. Буде представлена зокрема «Карта України» з квітів з усіма областями та в усіх кольорах, буде композиція «З Україною у серці», квітковий Байрактар, і ще багато цікавого. Виставки пройдуть в центральних парках кожного району столиці», — сказав генеральний директор КО «Київзеленбуд Олексій Король.

Джерело: Вечірній Київ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW