Держвиконавець з Одеської області завдала державі збитків на 60 мільйонів гривень, - ФОТО



Держвиконавець постане перед Законом за відчуження державної нерухомості вартістю майже 60 мільйонів гривень. 

Про це повідомила пресслужба Одеської обласної прокуратури. 

Наразі прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного державного виконавця Управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, держвиконавець, незважаючи на наявність встановленої законом заборони щодо проведення виконавчих дій стосовно об’єкту права державної власності, в рамках виконавчого провадження неправомірно реалізувала на електронних торгах виробничий будинок з господарськими будівлями і спорудами загальною площею 3026 м кв., який належить Мінінфраструктури України. Зазначений будинок закріплений на праві господарського відання за ДП "Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів".

Внаслідок протиправних дій державі було завдано майже 60 мільйонів гривень шкоди, щодо відшкодування якої прокуратурою пред’явлений позов.

Крім того, прокуратурою вживаються заходи представницького характеру, з метою визнання недійсними електронних торгів та повернення нерухомості у власність держави. Наразі за рішенням суду на незаконно реалізоване майно накладено арешт.

Також тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних в оборудці.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW