Війська рф здійснили масовані ракетні удари та обстріли територій України: головне за ніч та ранок по регіонах



Триває сто п’ятдесят п’ята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Противник продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів, зокрема і з території республіки білорусь.  В акваторії Чорного моря, поза пунктами базування, перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Редакція розкаже як минула ніч та ранок у найгарячіших точках України. 

На Київщині ворог наніс ракетний удар по Вишгородському району. 

Офіційно: окупанти нанесли ракетний удар по Київщині.

«Сьогодні зранку ворог наніс ракетний удар по одній із громад Вишгородського району. Обстріляний об’єкт інфраструктури. Інформація щодо жертв уточнюється. На місці вже працюють всі екстрені служби», – повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Також в Генштабі повідомили деталі обстрілу Київщини. Війська рф вдарили по військовій частині у Лютіжі: 

«Близько 5 години ранку противник завдав ракетного удару шістьма крилатими ракетами «Калібр» по військовій частині в населеному пункті Лютіж Київської області». 

На даний час є інформація що одна будівля зруйнована і дві – пошкоджено. Окрім того, одна крилата ракета була збита в повітрі над Бучанським кар'єром.

За словами Громова, противник завдав удару з акваторії Чорного моря – з району миса Фіолент.

Чернігівщині потрапила під ракетний удар

Область потрапила під ракетний обстріл. Прилетіло переважно у лісовий масив.  Ворог наніс дев'ять ракетних ударів по Чернігівщині. Ракети впали у лісовий масив Гончарівської громади області. Також працювала наша система протиповітряної оборони. 

Інформації про жертв поки немає, повідомили у ОК «Північ».

На Харківщині окупанти завдали ракетних ударів по районам регіону  

Вночі російські окупанти завдали ракетних ударів по Немишлянському та Київському районах Харкова. Пошкоджені промислові об'єкти, приватний будинок, сталися пожежі. Попередньо – постраждалих немає.

Сьогодні зранку ворог інтенсивно обстріляв Чугуїв. Попередньо - із РСЗВ. Пошкоджені приватні домоволодіння, господарчі споруди. Було влучання снаряду у багатоквартирний житловий будинок, сталася пожежа. Постраждалих, за попередньою інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, немає. На місці працюють профільні служби. 

У Чугуївському районі вчора ввечері смт Печеніги було обстріляне запалювальними снарядами, виникло одразу кілька пожеж на відкритих територіях. Типи вибухонебезпечних предметів рятувальники втстановлюють. Пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури.

Протягом минулої доби ворог вів обстріли Харківського, Богодухівського, Ізюмського районів області. 

У Харківському районі протягом вечора дуже інтенсивно окупанти обстрілювали с. Циркуни, сталося 7 пожеж. Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди.

У Богодухівському районі внаслідок обстрілів горіли поля з пшеницею.

Загалом протягом доби внаслідок обстрілів окупантів 3 постраждалих у Харківському районі: 2 чоловіків 47 років та 12-річний хлопчик. Один з чоловіків - у важкому стані. 

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Також ворог завдав авіаудару неподалік Руських Тишків та вів повітряну розвідку з БПЛА.

В районі Ізюма окупанти вели штурмові дії у напрямках Довгеньке – Мазанівка та Пасіка – Долина, успіху не мали та відступили з втратами.

Наші захисники успішно тримають свої позиції та продовжують нищити загарбників. 

Ворог двічі за ніч та вранці обстріляв Дніпропетровщину: зачепило газовід та водопровід

Уночі російська армія двічі обстріляла Криворізький район. Били по Зеленодольській та Апостолівській громадах зі ствольної артилерії «Ураган» (касетний) та РСЗВ. Унаслідок обстрілу в Малій Костромці пошкоджено будинок та літню кухню. Зачепило газовід та водопровід. У Зеленодольську агресор поцілив по відкритій території. 

«В Апостолівській громаді ворог гатив по двох селах – Українка та Новомар’янівка. Там пошкоджено будинки, дахи та вибиті вікна. Уламками також пошкоджено один автомобіль. На щастя, люди через обстріли не постраждали. Наразі рятувальники обстежують території та шукають небезпечні боєприпаси. Також ми звертаємось до усих мешканців: не чіпайте касетні боєприпаси, бо вони небезпечні тим, що можуть здетонувати в будь-який момент. Під час обстрілу вони прилітають у різні місця, тож якщо побачили підозрілий предмет, відійдіть від нього на безпечну дистанцію та викличте 101 та 102», – зазначив т. в. о. начальника відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, підполковник служби цивільного захисту Сергій Ковтонюк.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко вранці повідомив, що рсійська армія знову ударила по Криворізькому району.

Накрили вогнем з РСЗВ Широківську громаду. Цілеспрямовано поцілили по агропідприємству у Шестірні.

Одна людина загинула, двоє поранені - вони у лікарні. Сталася пожежа. На місці працюють вогнеборці. Масштаби руйнувань з’ясовуються.

На Луганщині продовжуються ракетні удари та обстріли 

Тільки із повітря росіяни завдали щонайменше чотирьох ударів, досягли цілей дві ракети. Населені пункти чотири рази обстріляли із мінометів. Наразі відбито шість із семи атак ворога – майже всюди відійшов із втратами.

Донеччина під постійними обстрілами 

Під обстрілами – Соледар, Авдіївка, Бахмут, Сіверськ, Веселе, Опитне, Первомайське, Північне, Гостре, Билбасівка. Пошкоджено 18 приватних будинків, 5 багатоповерхівок, приміщення ДП «Артемсіль». О п’ятій ранку ворожа ракета влучила у багатоквартирний будинок у Торецьку. 

На Миколаївщині масований ракетний удар

Вранці по Миколаєву нанесли масований ракетний удар. Зруйновано будівлю школи у Корабельному районі, є поранений. Також пошкоджено яхт-клуб, склад агропромислового підприємства, господарські споруди. Крім цього, обстрілювали Лимани, Широківську та Березнегуватську громади. 

На Запоріжжі війська рф обстріляли цивільну інфраструктуру

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Кам’янське, Юрківка.

Надійшло 1 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1812 людей, з них 493– діти.

На Херсонщині окупанти не можуть оговтатися від влучного попадання ЗСУ у Антонівський міст

Внаслідок влучного попадання у Антонівський міст, окупанти повністю заборонили ним користуватися, та анонсують про відкриття паромного сполучення та можливість їздити через Каховську ГЕС.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW