Телеведучий з Тернопільщини Сергій Притула розповів, звідки бере гроші на зарплати волонтерам



Протягом 8 років війни відомий телеведучий з Тернопільщини Сергій Притула займається волонтерською діяльністю. З початком повномасштабного вторгнення а базі свого офісу в Києві Притула створив власний благодійний фонд, де почали працювати не десять і не двадцять людей. З кожним днем кількість волонтерів збільшувалася, зв’язки поширювалися світом, а допомога ЗСУ примножувалась шаленими темпами.

Така активна волонтерська діяльність "притягнула" до себе чималу кількіть критиків. У соціальних мережах "головному волонтеру країни" часто закидають, що він нібито витрачає зібрані фондом гроші на зарплатню своїм колегам і підлеглим.

І ось вперше Притула дав відповідь на питання, яке так "турбує" його хейтерів: чи бере гроші Сергій з донатів на власні потреби?

"Люди, які мене трішки не люблять, починають розганяти історії, що Притула може брати гроші на роботу фонду з тих коштів, які приходять на рахунки. Кажу вам одразу - це нісенітниця! Усі звикли, що згідно чинного законодавства України Фонд на утримання себе, на операційку може залишати до 20% з надходжень, які акумулюються на його рахунках", - розповів Притула.

Таким чином, виходить, що з рахунків благодійного Фонду Сергія Притули, на які українці донатять сотні мільйонів гривень, на роботу фонду не береться ні копійки.

"Люди, які тут працюють, не отримують бонусів з тих грошей, які ви даєте на армію. Усе, що ви даєте на армію, йде на армію. Якщо людям, які в мене працюють, потрібна підтримка, то я йду до бізнесу, кланяюся йому в ніжки і прошу фінансово підтримати цих людей", - додав він.

Розповів Притула й про те, скільки людей працює разом з ним у Фонді.  За словами телеведучого, зараз щоденною роботою у фонді займається "мабуть, сотні дві людей".

"Хтось працює на абсолютно волонтерських засадах. Є люди, які поєднують роботу в структурі Фонду з роботою, яка приносить їм прибуток. Наприклад, у нас є хороший козак Сергій, який цілий день працює у Фонді, ввечері переключається на виконання замовлень, які надходять на його невеличку IT-компанію. А потім він розбиває мені серце тим, що колеги кажуть: "Знаєш, а Сірий у нас працює і ще й донатить". Я прийшов його обійняти, сказати, що такі вчинки дуже шляхетні, а він відповів: "Мені в цьому сенсі просто! Я бачу, куди даю гроші, і точно знаю, що вони ефективно використовуються", - розповів Притула.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW