Житловий будинок, ліс та суха трава: на Миколаївщині за добу сталося 11 пожеж,- ФОТО



За  добу у Миколаївській області ліквідовано 11 пожеж, одна з яких виникла внаслідок ворожих обстрілів. Постраждалих та травмованих немає.

Як повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, через потрапляння боєприпасів та їх уламків внаслідок бойових дій виникла пожежа автомобіля Газель на одному з підприємств Миколаєва. Подія трапилась внаслідок ранкового обстрілу 26 липня. Рятувальники горіння площею 5 кв. м ліквідували.

Також з інших причин сталися наступні пожежі. О 12:03 25 липня на пункт зв’язку надійшло повідомлення про пожежу не експлуатованого житлового будинку на вулиці Степовій у селі Григорівка Новобузької ТГ Баштанського району області. Черговим караулом підрозділу о 12:58 горіння ліквідовано на площі 40 кв. м, причина пожежа встановлюється.

Ще одна пожежа в житлі виникла 26 липня на вулиці Миколи Руденка у селі Грейгове Воскресенської ТГ Миколаївського району. Вогнеборців приборкали горіння і ліквідували пожежу площею 80 кв. м. При з’ясуванні обставин з'ясувалось, що причиною займання слугувало коротке замикання електромережі.

Через підпал зайнявся хвойний настил на території ДП "Миколаївське лісове господарство" Мішково-Погорілівського лісового урочища, що у Миколаївському районі. Пожежу ліквідували на площі  250 кв. м.

Також рятувальники загасили дві пожежі пожнивних залишків та сухої трави площами 4,5 та 2 га відповідно. Займання зафіксовано за межами населених пунктів селп Григорівське Бузької ТГ Вознесенського району і села Новополтавка Вільнозапорізької ТГ Баштанського району, спричинив займання в обох випадках підпал.

Також зареєстровано п’ять пожеж в екосистемах області. Горіли суха трава, сміття та чагарники на відкритих територіях Миколаївського (Веснянська, Чорноморська, Ольшанська ТГ), Первомайського (Благодатненська ТГ) районах та Первомайську. Загальна площа, яку пройшов вогонь, склала понад 12,5 га. Причинами виникнення пожеж слугувало необережне поводження з вогнем. 

Група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення з початку російської агресії 3567 разів залучалась для ідентифікації та вилучення вибухонебезпечних предметів на території міста та області після ворожих обстрілів. Всього вилучено 3017 боєприпасів.

25 липня відпрацьовано 13 заявок, вилучено 9 ВНП.

Пожежі на МиколаївщиніПожежі на Миколаївщині

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW