На Кубку світу зі стрільби кульової вінничанин Олексій Денисюк виборов золоту медаль



Паралімпієць із Вінниці Олексій Денисюк виборов золоту медаль у вправі Р5 (швидкісна стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів, змішана дисципліна, клас SH1). Перемогу вінничанин здобув у передостанній день змагань. Вони проходили у Мюнхені (Німеччина).

У цьому Кубку світу брали участь 220 спортсменів із 33 країн. Україна представлена лише вісьмома парастрілками, серед яких і вінничанин.

«Направду наші вінницькі спортсмени щоразу підіймаються на п’єдестал пошани та засвідчують незламність тіла та духу українців, які завжди мужньо борються за свою перемогу», - говорить голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський.

Зауважимо, що Олексій Денисюк – майстер спорту України міжнародного класу, призер Паралімпійських ігор та чемпіон Кубка світу з кульової стрільби серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату.

Спортсмен займається стрільбою кульовою у Вінницькому регіональному центрі фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт». Олексій срібний та бронзовий призер Кубка світу 2015 року. Срібний та бронзовий призер Кубків світу 2016 року. Бронзовий призер XV Літніх Паралімпійських ігор у Ріо 2016 зі стрільби з пістолета на 50 м, P4 (змішані, SH1). Бронзовий призер XV Літніх Паралімпійських ігор у Токіо 2020 зі стрільби з пневматичного пістолета на 25 м, (змішані, SH1).

Спортсмен у складі збірної команди України завоював 5 нагород, із них дві золотих, одна срібна та дві бронзових.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW