В Україну повертається спека із грозовими дощами: прогноз погоди на 26 липня



Спека повернеться у вівторок до західних областей України. Там 26-го липня очікується протягом дня +29+32 градуси, найспекотнішим полюсом виявиться Закарпаття, +32+35 градусів, а похолоднішає вже у середу. 

Про це повідомляє редакція.

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що спекотно також буде завтра на Одещині та Миколаївщині, +29+32 градуси.

У більшості областей України переважатиме комфортна літня температура повітря, яка крутитиметься поблизу +25+29 градусів.

Трохи свіжішими будуть Харківщина та Сумщина, +22+26 градусів. 

Дощі з грозами пройдуть у вівторок у східній частині України та на Полтавщині, а вже аж надвечір прийдуть також на Львівщину, Волинь, Рівненщину, Івано-Франківську, Чернівецьку області та на Закарпаття.

У Києві 26-го липня синоптична ситуація - майже ідеальна. Світитиме сонце, опадів не буде, вітер північного напрямку невеликий або помірний, максимально прогріється повітря до +26, +27 градусів.

Вдень у Дніпрі хмари з'являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

За останні 130 років 26 липня у Дніпрі спостерігалась максимальна температура повітря 38.9° у 2001 році, а мінімальна 10.1° у 1901.

В Україну повертається спека із грозовими дощами: прогноз погоди на 26 липня, фото-1

Вранці у Мелітополі небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

За останні 130 років 26 липня у Мелітополі спостерігалась максимальна температура повітря 38.9° у 2001 році, а мінімальна у 12.3° 1947.

В Україну повертається спека із грозовими дощами: прогноз погоди на 26 липня, фото-2

Народний прогноз погоди: 26 липня відзначається собор Архангела Гавриїла. За народним календарем цей день вважається серединою літа. Якщо 26 липня сухо, то осінь буде довга, тепла і суха. Наші пращури в цей день спостерігали за ластівками: якщо вони низько літають, осінь буде довга. З цього часу у деяких місцях граки починають збиратись у перші осінні зграї.

Наталка Діденко додала, що на тижні спека переважатиме у південній частині, що - логічно для цього сезону, на решті території України буде тепло або помірно спекотно.

Дощі ловитимемо разом - залежно від атмосферних коливань.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW