Польща передала Україні сучасні танки PT-91 Twardy



Польща в рамках військової допомоги Україні відправила танки PT-91 Twardy.

Про це заявив представник Агентства озброєнь Міністерства оборони Польщі Кшиштоф Платек, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Kresy.

«Проміжок, який утворився після більш ніж 200 танків Т-72, проміжок, який утворився після деякої кількості танків ПТ-91, тут я не можу сказати скільки, буде закритий повністю або навіть більш ніж повністю, тому що це набагато більш якісні танки», - заявив він.

Однак Платек не уточнив, яку саме кількість танків отримає Україна.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram повідомив, що польські танки вже в Україні. При цьому він також не уточнив їхньої кількості.

«PT-91 Twardy від Польщі вже в Україні. Дякую нашим друзям», - написав він.

Танк PT-91 - бойовий танк Збройних сил Польщі, створений на основі радянського Т-72м1. Головною особливістю PT-91 є захист Twardy з використанням активної броні власної розробки ERAWA.

Нагадаємо, раніше посол України в Польщі Василь Зварич заявив, що Польща бачить у військовій допомозі Україні гарантію безпеки своєї країни, і всієї Європи в цілому.

Зазначимо, що в червні Україна домовилася з Польщею про постачання ще трьох ескадронів самохідних артилерійських установок.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW