Мобілізація в ОРДЛО: як мешканців окупованих територій відправляють на війну



Повномасштабна війна в Україні супроводжується тотальною мобілізацією в окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

Ще з початку нападу росії на Україну у мережі почали ширитись відео та фотографії примусової мобілізації чоловічого населення ОРДЛО. Масові затримання на вулицях відбувались у березні.

Військові патрулі, які забирають на війну, останнім часом знов активізувались. Новий етап примусової мобілізації пов'язаний із формуванням чергової партії людського ресурсу для активізації бойових дій на Донбасі. Проте, ця мобілізація вже не така масова, адже і такої кількості чоловіків на території окупованих територій вже немає.

Сьогодні це супроводжується протестами та бунтом матерів та дружин. Протести та панічні настрої підкріплюються великою кількістю втрат. У соціальних мережах нещодавно з’явилось красномовне відео з окупованої Макіївки. Жінка буквально відбивала свого чоловіка у людей, які відібрали у нього український паспорт і намагались відвезти у військкомат.

Жінка заявила, що у місті не оголошено військовий стан, накази так званого керівництва "ДНР" їй байдужі, і взагалі вони громадяни України, прописані в Макіївці.

Пильні громадяни знайшли сторінку чоловіка, який намагався забрати мешканця Макіївки на війну. На фотографіях, зроблених раніше, він красувався з голим торсом і татуюванням свастики. Про це пишуть видання Апостроф, Діалог UA, Блогинг, а також “Новости Донбасса” випустили про цей інцидент відеосюжет.

А вже на початку червня соцмережі “облетіло” відео протесту матерів в окупованому Донецьку під стінами академії “МВС ДНР”.

Як повідомили у телеграм-каналі радника міністра МВС Антона Геращенка, бойовики просто зігнали молодих хлопців без документів та хочуть відправити їх на передову.

Проте у ЛДНР намагаються такий рух придушити. Східна правозахисна група ще в червні повідомляла про те, що “МДБ ЛНР та ДНР” провело активну роботу з придушення жіночих протестів, було зафіксовано затримання кількох жінок у Єнакієвому та Ровеньках.

Ще раніше командування російських терористичних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей збільшило вік «призовників» з 55 до 65 років, аби комплектувати свої підрозділи.

Також у мережі з’являються відео, де дружини та матері призваних чоловіків вимагають від керівництва псевдореспублік повідомити, де перебувають їх сини та чоловіки, які не виходять на зв’язок з початку повномасштабного вторгнення.

Розповіді мобілізованих у самопроголошених "республіках" та їх близьких збігаються до деталей: швидка насильницька мобілізація, запис "добровольцями", обрубаний зв'язок із близькими, дуже коротке навчання - і на передову.

У ході допиту полоненого загарбника в СБУ він повідомив, що в “ДНР” чоловіків майже не залишилось.

«Нам не до политики, мы рабочие люди, работали… А нас призвали практически 100% мужского населения! Знаете, как сейчас ДНР обзывают? „ЖНР“! Там мужчин практически не осталось».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW