"Російський наступ, ймовірно, завершиться без захоплення Слов'янська чи Бахмута" - американський інститут вивчення війни



Аналітики американського Інституту вивчення війни зазначають, що російські війська зараз здійснюють лише локальні атаки, і припускають, що окупантам не вдасться захопити великі міста.

Протягом 21 липня російські війська провели кілька обмежених і чітко локалізованих наземних атак, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Нинішній оперативний темп російських військ помітно не відрізняється від темпу, який був взятий під час офіційно оголошеної оперативної паузи із 7 по 16 липня, — зазначають аналітики ISW. — Російські війська протягом усього цього періоду продовжували завдавати дрібних ударів на північний захід від Слов'янська і в районі Сіверська та Бахмута, не захопивши жодної вирішальної позиції".

За даними інституту, росіяни із 16 липня здійснювали локальні атаки на схід від Сіверська, а також на схід і на південь від Бахмута. До 21 липня вони так і не досягли значних успіхів у цих районах.

При цьому російське угруповання, що знаходиться на північний захід від Слов'янська, завдало менше наземних ударів уздовж кордону Харківської та Донецької областей, ніж під час офіційної оперативної паузи, оголошеної командуванням окупантів 7 липня.

Наступ Росії на Донбасі, темпи наступу, оперативна паузаfullscreen.89c4f5af89.svg

"Відсутність успішних наземних атак за межами районів Слов'янська, Сіверська та Бахмута узгоджується з оцінкою ISW про те, що російський наступ, ймовірно, завершиться без захоплення Слов'янська чи Бахмута", — наголошують аналітики інституту.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав головні напрямки настань ЗС РФ на Донбасі. За його словами, найбільш запеклі бої ведуться поблизу Ізюма, Слов'янська, Святогірська, Лисичанська, Сіверська, Попасної та Соледара.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW