В Німеччині готують систему ППО "IRIS-T" для України: коли передадуть



Україна підписала контракт з німецькою компанією Diehl Defence на закупівлю зенітно-ракетного комплексу IRIS-T SL. Вартість угоди – 178 млн євро, а гроші на закупівлю виділить німецький уряд. Зараз система протиповітряної оборони "IRIS-T" знаходиться на стадії виробництва. Вона буде готова для передачі в Україну наприкінці літа.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на DW.

"Наша проблема, як і у багатьох європейських держав, полягає у тому, що у запасах є не все, що потрібно Україні. Тому ми відправимо в Україну, наприклад, IRIS-T - одну з найсучасніших систем протиповітряної оборони, яка нині знаходиться лише на стадії виробництві та, сподіваюся, буде готова наприкінці літа. І так, ми завжди перевіряємо, що ще можна зробити, аби підтримати Україну ще більше", - розповіла голова МЗС Німеччини Анналени Бербок.

Ще місяць тому посол України в ФРН Андрій Мельник озвучив намір придбати ще 10 ЗРК такого типу.

"Я сподіваюся на підтримку з боку Берліна у закупівлі подальших 10 стаціонарних систем ППО IRIS-T, які вважаються одними з найкрутіших у світі та протягом наступних років можуть забезпечити безпечне небо над Україною", - сказав він.

Основою ЗРК є ракета IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail) з інфрачервоним наведенням, створена на базі одноіменної ракети “повітря-повітря”. Пускові установки можуть мати колісне (MAN 8×8) або гусеничне шасі (двосекційний всюдихід BvS10) та містять 4 направляючих або 8 контейнерів з ракетами.

Існують модифікації середнього та малого радіусу. IRIS-T SLM дозволяє вражати цілі на відстані до 40 км, а у “коротшій” версії SLS – до 25.

Основним сенсором комплексу є австралійська РЛС CEAFAR GBMMR з 3D-радаром з активною фазованою антенною решіткою (АФАР).

В Німеччині готують систему ППО "IRIS-T" для України: коли передадуть, фото-1

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW