Колаборанти із Запорізької області Євген Балицький і Володимир Рогов потрапили до чергового санкційного списку ЄС



Європейський союз 21 липня оголосив список російських юридичних та фізичних осіб, які потрапили під нові санкції ЄС. Всього санкції запроваджені проти 57 фізичних та юридичних осіб у рамках сьомого пакету.

Про це повідомляє «Перевірено Запоріжжя» зпосиланням на офіційний сайт ЄС.

Серед інших, під обмеження потрапив колаборант Володимир Рогов, який називає себе «членом Головної ради окупаційної адміністрації Запорізької області» і веде один з телеграм-каналів, який розповсюджує пропагандистську, часто фейкову інформацію на окупованих територіях Запорізької області і в російських пропагандистських медіа.

«Виступав проти української влади та за входження Запорізької області до складу Російської Федерації. Він також сприяв видачі російських паспортів в місті Мелітополь. У цій якості він відповідає за підтримання або здійснення дій або політики, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, або стабільності чи безпеки в Україні», - говориться в обгрунтування щодо прийняття санкцій стосовно Володимира Рогова.

Колаборанти із Запорізької області Євген Балицький і Володимир Рогов потрапили до чергового санкційного списку ЄС, фото-1

Також у санкційному переліку є колишній нардеп Євген Балицький, якого росіяни незаконно призначили «головою» військово-державної адміністрації окупованої частини Запорізької області

«Євген Балицький співпрацював з російською владою в українському місті Мелітополь. Він підтримав призначення Галини Данильченко на посаді мера Мелітополя після викрадення законного міського голови.  9 квітня 2022 року російська влада висунула Євгена Балицького у якості так званого «губернатора Запорізької області». Він висловився за приєднання Запорізької області до російської федерації. Таким чином, у цій якості та своїми діями він несе відповідальність за підтримку або реалізацію дій або політики, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України», - зазначають автори санкційного списку.

Колаборанти із Запорізької області Євген Балицький і Володимир Рогов потрапили до чергового санкційного списку ЄС, фото-2

Під санкції потрапили також політики та публічні діячі з росії, що виступили на підтримку війни в Україні, наприклад,  мер Москви Сергій Собянін, а також актори Сергій Безруков і Володимир Машков, уповноважена з прав дитини при президенті рф Марія Львова-Бєлова, депутат Держдуми Адам Делімханов. рух «Юнармія», «Сбербанк» та інші.

До фізичних осіб та юросіб, які потрапили до списків санкцій, застосовують заборону на поїздки до ЄС та заморожування активів.

Нагадаємо, раніше до цього перелікупотрапила самопроголошена меркиня Мелітополя і підлегла Балицького Галина Данильченко.

Проєкт реалізується ГО "Інститут масової інформації" та командою Перевірено.Запоріжжя і фінансується Фондом Thomson Reuters у межах програми підтримки незалежних ЗМІ в країнах Східного партнерства за підтримки Міністерства закордонних справ і в справах Співдружності націй Великої Британії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW