Приїхали з мамою зі Львова до Вінниці та потрапили під обстріл: за життя семирічного Романа борються в Німеччині, - ВІДЕО



Кількість загиблих внаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня, зросла до 26 людей. Наразі в Німеччині йде боротьба за життя семирічного Романа Олексіва, який приїхав до Вінниці зі Львова із мамою відвідати рідних і опинився в епіцентрі трагедії.

Про це повідомляє редакція з посиланням на 5 канал.

Під час візиту до Вінниці, хлопчик із мамою заїхали у приватну клініку на консультацію. Але спроба покращити здоров'я стала роковою. Центр міста атакували росіяни - загинула мама Романа, а в нього самого опіки на 45% тіла та тяжкі поранення.

В Романа залишився батько, який не зміг поїхати разом з жінкою та сином у Вінницю, і був у Львові.

"Вони ще зранку написали, скинули фотографію, що зробили всі процедури і якраз їдуть маршруткою в цю клініку. І після цього вже я телефонував, потім зв’язку вже не було", – каже батько потерпілого Ярослав Олексів.

Тоді вже окупанти вдарили ракетами по центру Вінниці. Поцілили і в будівлю з офісними приміщеннями, де розташовувався діагностичний центр, куди в той час на консультацію до лікаря прийшов Роман разом із мамою. У приміщенні зайнялася велика пожежа.

З охопленого вогнем приміщення рятувальники витягли хлопчика живим та у свідомості із сильними опіками тіла та уламками рашистської ракети в голові. До свого сина Ярослав примчав до вінницької лікарні.

"Найгірше – це опіки лиця, все лице опалене, руки, ноги теж опалені, але на ньому був байковий светрик, який його врятував, бо грудна клітка і спина не обпечені. Штани були синтетичні і його пекло", – додав Ярослав Олексів.

Три дні тому, за результатами ДНК-експертизи, Ярослав дізнався про смерть 29-річної дружини Галини.

"Бачу по її карточці, що вона 10:20 оплатила всі послуги в цій клініці. І скоріше за все, вони там сиділи і чекали. Можливо, малий десь гуляв і його відкинуло більше, стався вибух і її закинуло десь, і згоріла. Там всі ті люди, яких знайшли, вони були від хвилі просто згорілі, так, що впізнати було неможливо. Була частина такої рожевої тканини, вона була в такій курточці рожевій, ну і, мала брекети, по цьому теж виявили", – пригадує батько потерпілого.

Першу допомогу Ромчику надали у вінницькій лікарні, потім пацієнта транспортували до Львова.

"Обпечені 45% тіла, ще 35% – внутрішні опіки. Ті опіки, які зачіпають усі тканини, до кістки. Загальний стан дитини тяжкий, бо площа поверхні опіків дуже велика і це ускладнює всі загальні картини лікування. Але найгірше те, що було це важкі опіки дихальних шляхів, комбінована травма, опікова інфекційна, це все погіршує ситуацію в рази", – розповів завідувач анестезіології та інтенсивної терапії Ярема.

Розуміючи складність лікування, Романа відвезли до Німеччини. На хлопчика чекає ще кілька оперативних втручань, пересадка шкіри та пластичні операції.

Зазначимо, що за п'ять місяців повномасштабної війни львівські медики допомогли п'яти тисячам постраждалим через війну. Це діти й дорослі з мінно-вибуховими, уламковими пораненнями та тяжкими опіками.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW