Чотириденна магнітна буря: як попередити погіршення самопочуття та втрату сил



На Сонці знову неспокійно. На нашій зірці з'явилася нова пляма під назвою AR3058, яка стала причиною появи досить потужного сонячного спалаху класу M і корональних викидів маси. У результаті до Землі вирушила величезна кількість сонячних частинок, які після зіткнення з магнітосферою викличуть геомагнітну бурю класу G2 або навіть G3.

Учені вважають, що в результаті нового сонячного спалаху по Землі буде завдано прямого удару потоками сонячних частинок, оскільки нова сонячна пляма AR3058 була спрямована в бік нашої планети. Згідно з прогнозом NASA, виникне геомагнітна буря середньої потужності, яка триватиме 20 та 21 липня, пише Фокус.

За словами вчених, на Сонці з'явився спалах класу М із порядковим номером 2.9. Нагадуємо, що всі спалахи на Сонці бувають п'яти класів, і вони мають назви A, B, C, M, X. Спалахи класу Х — це найпотужніші та найнебезпечніші для Землі явища. Але спалахи класу М не дуже відстають за потужністю від вибухів класу Х. Що ж до порядкових номерів, то в кожному класі спалахів їхній рівень вимірюється за шкалою від 1 до 9.

Сонце

Сонце

На нашій зірці з'явилася нова пляма під назвою AR3058, яка стала причиною появи досить потужного сонячного спалаху класу M і корональних викидів маси. У результаті до Землі вирушила величезна кількість сонячних частинок, які після зіткнення з магнітосферою викличуть геомагнітну бурю класу G2 або навіть G3. 

Цей новий спалах стане причиною появи геомагнітної бурі класу G2 або навіть G3, згідно з прогнозом вчених, які стежать за космічною погодою. У геомагнітних бур існують також 5 класів, і другий та третій клас бур відповідають середньому рівню потужності бурі.

Магнітні бурі - дуже неприємне явище для метеозалежних, літніх людей і власників хронічних хвороб. У такі дні у багатьох людей погіршується самопочуття і пропадають сили, зазначає УНІАН.

Що таке магнітна буря?

Магнітні бурі - це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може відбитися на здоров'ї.

магнитні бурі

магнитні бурі

Найближча магнітна буря триватиме з 20 по 23липня. Активність 20 липня буде вище середнього, потім 21 і 22 липня очікується слабка магнітна буря, а 23 числа інтенсивність знову зменшиться.

Наступна магнітна буря прогнозується в останні числа місяця - 30 і 31 липня.

Вплив магнітної бурі на здоров'я

У дні магнітної бурі у людей можуть виникати такі симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, біль в серці, підвищений або знижений тиск, біль в спині і в м'язах, втома, безсоння.

Щоб звести до мінімуму негативний вплив бур на здоров'я, потрібно дотримуватися правил здорового способу життя в небезпечні дні.

Постарайтеся більше часу проводити на вулиці і частіше провітрювати приміщення. Ходіть пішки замість поїздки в транспорті. Їжте більше овочів і фруктів. Відмовтеся від жирних, смажених і гострих страв. Відмовтеся від кави, алкоголю, сигарет і енергетичних напоїв. Лягайте спати в один і той же час. Перед сном прийміть контрастний душ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW