На Буковині затримала заступницю директора коледжу, яка за 1,5 тис.дол. США обіцяла зарахування на державну форму навчання



Під час отримання неправомірної вигоди поліцейські затримали посадовицю одного з чернівецьких коледжів 

За 1,5 тисячі доларів США порушниця обіцяла посприяти зарахуванню абітурієнтки на державну форму навчання. За вимагання та отримання хабаря з використанням свого службового становища жінці загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На Буковині затримала заступницю директора коледжу, яка за 1,5 тис.дол. США обіцяла зарахування на державну форму навчання, фото-1

Документуючи протиправну діяльність 65-річної посадовиці освітнього закладу, правоохоронці з’ясували: під час розмови з родичем абітурієнтки жінка повідомила, що у дівчини немає шансів пройти конкурсний відбір на навчання. При цьому, порушниця додала, що за винагороду в розмірі 1500 доларів США може посприяти в позитивному вирішенні питання.

18 липня посадовиця коледжу зустрілася з чоловіком у приміщенні навчального закладу для отримання неправомірної вигоди. Після передачі грошей співробітники поліції та обласного управління СБУ затримали зловмисницю в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі ГУНП в Чернівецькій області повідомили затриманій про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Суд обрав жінці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На Буковині затримала заступницю директора коледжу, яка за 1,5 тис.дол. США обіцяла зарахування на державну форму навчання, фото-2

Наразі триває досудове розслідування. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Читайте також: Буковинські дорожники долучились до збору коштів на закупівлю тепловізорів для ЗСУ

В освітніх закладах Буковини проінспектували понад 500 укриттів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW