Зловмисники з Вінниці вигадали схему, щоб привласнити чужі гроші



Едгар Папікян – заступник начальника ГУНП у Вінницькій області, повідомив, що група людей обікрала мешканців Вінниці та області майже на 11 мільйонів гривень.

У злочинному угрупованні було лише дві людини. Один із них – мешканець Вінниці (36 років), який раніше вже приводився до кримінальної відповідальності. Разом із ним працювала 22-річна дівчина. Суть їх ідеї була в тому, щоб видаючи себе за співробітників страхової компанії, знайти собі "клієнтів", яким вони обіцяли участь у програмі страховки щодо їх фінансів. Далі люди знімали гроші у банку та віддавали групі зловмисників, щоб отримати виплату за згоду на участь у даній програмі. Злочинці запевняли людей, що винагорода потім прийде їм на банківський рахунок. Крім того, ошукані брали на себе кредит, щоб придбати дороге технічне обладнання різного типу. Зловмисники обіцялися, що після того, як дана техніка піде у використання, виручені гроші нараховуватимуться до їхньої програми.

Саме так групі злочинців вдалося отримати величезну кількість грошей та дорогої техніки.

Поліції вдалося зловити зловмисників, зараз відбувається досудове розслідування, збираються всі необхідні докази.

Наскільки відомо, один з учасників цього угруповання був замішаний і в інших незаконних схемах, які приносили йому дохід. Їхня суть була в тому, щоб створити неіснуючі платні лікарні та допомогу у влаштуванні на роботу в інших країнах. Звичайно, нічого з цього він не робив насправді.

Якщо суд визнає злочинців винними, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, а також конфіскація їхнього майна.

Джерело: Національна поліція Вінницької області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW