За перше півріччя у ЦНАПах Київщини надано понад 200 тисяч послуг



У Київській області вже відновили роботу 59 центрів надання адміністративних послуг, 115 віддалених робочих місць та 1 територіальний підрозділ. Про це повідомили в Департаменті економіки та цифровізації Київської ОВА.

Загалом у ЦНАПах Київщини надається до 498 видів послуг. За перше півріччя громадяни отримали понад 200 тисяч послуг. Найбільш популярними є послуги соціального характеру, зокрема довідки внутрішньо переміщеної особи та оформлення допомоги. Такі послуги надаються в 44 ЦНАПах. Наразі центри з надання адміністративних послуг Київщини видали понад 80 тисяч довідок ВПО та прийняли близько 36 тисяч заяв на отримання відповідної допомоги.

Також у 50 «прозорих офісах» можна подати повідомлення про пошкоджене нерухоме майно громадян. Наразі цією можливістю скористалися 15 100 родин. Крім того, з 26 червня відновлено реєстрацію місця проживання, одну з найпопулярніших послуг.

Варто зазначити, що у 27 ЦНАПах фахівці надають комплексну послугу єМалятко. А у 18 центрах мешканці громад можуть оформити паспорти громадянина України та для виїзду за кордон.

Крім того, шість ЦНАПів Київщини в Бучанській, Гостомельській, Бишівській, Боярській, Іванківській, Великодимерській громадах, що постраждали від російської агресії, отримали комп’ютерну техніку та програмне забезпечення від проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

Нагадаємо, в Бородянській громаді запрацював мобільний центр надання адміністративних послуг. Він був переданий Славутською громадою Хмельницької області за підтримки Ради Європи через Програму «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Підписуйтесь на нас в соцмережах та слідкуйте за новинами.  

Наш Telegram канал.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW