У центрі Львова відкрили центр підтримки "Я – Маріуполь"



У Львові центр підтримки переселенців "Я – Маріуполь" запрацював на площі Галицькій, 15.

16 липня у Львові на площі Галицькій, 15 запрацював центр підтримки переселенців "Я – Маріуполь". Тут жителі Маріуполя можуть отримати гуманітарну, інформаційну, консультаційну, медичну та психологічну допомогу. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

"На сьогодні майже 10 тисяч осіб приїхали з Маріуполя до Львова. Наша громада хоче гуртуватися довкола таких центрів, де працюють маріупольці. У таких центрах є відчуття дому. Головна мета такого центру - повернення наших маріупольців до життя. А це дуже важливо", - зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Маріупольці, які тимчасово знайшли прихисток у Львові, можуть звернутися до працівників центру з будь-яким питанням. Проєкт планують розширювати для допомоги у працевлаштуванні, оздоровленні дітей, тимчасовому розселенні, наданні побутових сервісів.

Багато українців із Маріуполя, Луганська, Краматорська, Херсона та інших міст активних бойових дій тимчасово проживають на Сихові в модульному містечку для переселенців.

У Львові відкрили центр підтримки "Я - Маріуполь", Фото: Романа Каймана

У Львові відкрили центр підтримки "Я - Маріуполь", Фото: Романа Каймана

Довідково. Центри підтримки маріупольців діють уже в таких містах: Запоріжжі, Дніпрі, Вінниці, Києві, Одесі, Кропивницькому, Івано-Франківську, Калуші та Хмельницькому. Незабаром планують відкрити також в Ужгороді, Кривому Розі, Чернівцях із загальним охопленням 150 тисяч людей. Центри облаштовуються за кошти Маріуполя та міжнародних благодійних фондів.

Читайте також: Який вигляд має тимчасове житло для вагітних переселенок, що відкрили у Львові, - ФОТО

Фото на головній:  Романа Каймана



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW