Українська православна церква США передала Україні ліків на 210 млн гривень



13 липня у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві за сприяння та участі Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбулася передача та церемонія освячення великої партії медикаментів для українських військових від парафії українського православного собору Святого Андрія у Вашингтоні на загальну суму понад 210 млн гривень.

Перша частина допомоги одразу після заходу буде направлена до Головного Військового Клінічного Госпіталю та Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни. Загалом 118 лікарень по всій країні отримають допомогу відповідно до їхніх потреб.

Українська православна церква США передала Україні ліків на 210 млн гривень, фото-1

У співпраці Міністерства охорони здоров'я України та благодійного фонду «Можемо разом» забезпечено цільовий збір потреб кожного медичного закладу, організаційну роботу, розподіл та доставлення ліків безпосередньо до госпіталів України. До складу допомоги увійшли антибіотики, ліки від тиску, тахікардії, хвороби коронарної артерії, при проблемах зі шлунком та медичні халати, перев'язувальні матеріали для хірургічних відділень, бандажі, кровоспинні засоби, а також памперси, дитяче харчування, ноші, ходунки, предмети гігієни та інше.

Нам важливо, щоби ці медикаменти безпосередньо потрапили в ті лікарні, де їх насправді потребують, бо ліки специфічні, і тільки лікарі знають, як і кому їх потрібно вчасно надати. Тому нехай Господь допомагає всім нам творити добрі справи в час війни. Ми завдячуємо родині Довгих та їхньому фонду "Можемо разом" за підтримку. Разом, я переконаний, ми обов’язково переможемо, – сказав під час заходу Митрополит Епіфаній.

Українська православна парафія св. Андрія була заснована в 1949 році 65-ма сім'ями біженців з комуністичної України. У 1986 р. розпочато будівництво церкви в стилі класичного козацького бароко за проєктом архітектора М. Німцева.

Покровителем храму є св. Андрій Первозванний. Церква є кафедральним собором, а єпархіальним єпископом є Його Високопреосвященство Митрополит Антоній, Архієпископ Вашингтона і Нью-Йорка. Очолює парафію отець Володимир Стеляк.

Вас також може зацікавити: В Україну доставили понад 30 000 кг гуманітарної допомоги

Слідкуйте за оперативними новинами на нашому Telegram-каналі. Тільки перевірена інформація 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW