Маріупольські депутати звернулись до людей, які залишились в окупованому Маріуполі



Депутати Маріупольської міської ради Дмитро Забавін, Ніна Павлюк та Олександр Комаров звернулись до маріупольців, які залишились у місті.

Ми наводимо повний текст цього звернення.

"Ми, депутати Маріупольської міської ради - Дмитро Забавін, Ніна Павлюк, Олександр Комаров, звертаємось до всіх маріупольців, які при різних обставинах залишились у тимчасово окупованому Маріуполі!

Ми закликаємо Вас - тимчасово виїхати з Маріуполя на безпечну підконтрольну Україні територію.

Ми, як і всі мешканці Маріуполя, бачили весь жах, який вчинила російська терористична армія з нашим містом.

Ми, як і більшість мешканців міста - були вимушені виїхати з Маріуполя на протязі березня-квітня, коли наше житло було зруйноване, а окупанти захопили більшу частину міста.

Маріупольські депутати звернулись до людей, які залишились в окупованому Маріуполі, фото-1

Ви самі бачите, та знаєте, що в Маріуполі наразі немає умов для життя. Ви бачите, що окупанти можуть створювати лише картинку виключно у пропагандистських цілях. Що все їх так зване відновлення міста - бульбашка, яка лусне. 

Ви знаєте, що у Маріуполі не буде якісної питної води, не буде опалювального сезону, не буде нормальної можливості харчування. 

Ви бачили, що російські війська зробили з нашим містом, як підступно вони вбили тисячі мешканців нашої громади. Єдине для чього їм потрібні люди - це живий щит.

Життя людей для них нічого не варте. Навіть життя їх військових.

Україна цінує кожного українця. 

ЗСУ обов'язково звільнять окуповані рф Українські території. Тож, щоб не дати окупантам можливості наражати на небезпеку мирних громадян, ми закликаємо всіх виїхати на підконтрольну Україні територію! 

Щоб там не казала вам брехлива російська пропаганда - вільна Україна чекає на вас! Більшість мешканців міста знайшли тимчасовий притулок у багатьох містах України, а також закордоном в дружніх державах. 

Наша ціль - казати правду. Так не все гарно, як би хотілось, але на підконтрольній території завжди можна отримати відносно комфортні умови перебування. Комфортніші у рази, ніж в розваленому росією Маріуполі.

На підконтрольній території харчі, ліки та засоби гігієни в рази дешевше, ніж на територіях, під окупацією рф.

На підконтрольній території є всі комунальні послуги: електропостачання, водопостачання, газ, вивіз побутових відходів. Взимку буде опалення. 

На підконтрольній території можна отримати якісні медичні послуги та отримати підтримку психологів.

Так, визнаємо що у наслідок військової агресії рф у нашій державі є великі економічні складнощі, але держава, міжнародні партнери України, благодійні організації - роблять все можливе, для соціального захисту тимчасово переміщених осіб.

Держава виплачує відповідні кошти кожному переселенцю.

Тож у всіх переселенців, які виїхали, є можливість орендувати житло принаймні у невеликих містах чи віддалених районах великих міст. Багато громад надають тимчасове житло. Юристи допомагають з відновленням документів.

     Відповідні благодійні фонди та організації на постійній основі надають гуманітарну допомогу харчами та засобами гігієни, надають одяг. Для дітей надаються памперси, дитяче харчування, організовуються різні заходи.

На підконтрольній території держава виплачує пенсії та інші соціальні виплати. 

Багато маріупольців вже знайшли роботу!

Ми всі сумуємо за нашим містом. За тим Українським Маріуполем, яким він був до знищення російськими терористами!

Маріуполь буде обов'язково деокупований та ми всі разом повернемось та відбудуємо наше гарне Українське місто Маріуполь.

З повагою та надією на скору зустріч, депутати Маріупольської міської ради

Дмитро Забавін

Ніна Павлюк

Олександр Комаров"



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW