Ракетні удари по Вінниці: для встановлення осіб загиблих можуть знадобитися ДНК-експертизи



росіяни вдарили по центру Вінниці крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх із підводного човна в акваторії Чорного моря. Наразі триває рятувальна операція.

Про це повідомляє редакція. 

За словами начальника частини піротехнічних робіт Сергія Гайдыша, окупанти обстріляли Вінницю ракетами "Калібр" 3М-14Е, вага кожної – 1770 кг. Такі ракети можуть огинати рельєфи місцевості, а також уникати ППО.

Загалом рашисти випустили по Вінниці чотири ракети.

Станом на 14:00 на спеціалізовану лінію поліції надійшло 15 повідомлень про безвісти зниклих громадян, які перебували в районі потрапляння ворожих ракет. 

На місці події продовжують працювати понад 400 поліцейських. 12 слідчо-оперативних груп Національної поліції України та Служби безпеки документують черговий злочин російської армії проти українського народу. Цинічний, жорстокий та підступний злочин, який не може мати жодного виправдання. 

Станом на 17:00 виявили тіла 22 загиблих. Лише 6-х з них наразі вдалося ідентифікувати.

Для встановлення осіб загиблих можуть знадобитися ДНК-експертизи, тож слідчі просять прямих родичів (рідні батьки та діти) зниклих безвісти вийти на зв'язок та здати біологічні зразки. 

Номери гарячої лінії: 050-222-03-26 або 59-42-00. 

Двох розшукуваних осіб поліцейські знайшли серед поранених. На жаль, одного розшукуваного виявили серед загиблих.

Всього у списку зниклих безвісти внаслідок ракетних ударів по Вінниці залишаються 39 осіб. Крім того, ушкоджень різних ступенів тяжкості зазнали близько сотні людей. 

Ударами пошкоджено більше 50 будівель різного призначення та понад 40 автомобілів.

Поліцейські перекрили та взяли під охорону цей район, щоб правоохоронці мали змогу ретельно зібрати необхідні докази воєнних злочинів російської федерації та вберегти вцілілі приміщення від можливих мародерів.

На брифінгу із міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським стало відомо, що 21 людина загинула, серед яких три дитини. 

52 - госпіталізовано: 

34 - у важкому стані. 

Тривають пошуки 42 осіб, з якими відсутній зв'язок. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW