Яку форму навчання в умовах війни оберуть батьки полтавських школярів?



Із 1-го вересня має відновитися навчання у полтавських школах. Раніше у Міносвіти заявили про те, що у регіонах, де дозволятиме безпекова ситуація, навчання проводитимуть в очному режимі. Тобто діти навчатимуться не дистанційно, а ходитимуть на уроки до навчальних закладів. А у випадку повітряних тривог і ракетної небезпеки будуть переходити до обладнаних у закладах укриттів. Зараз по усіх громадах області відбуваються ремонтні роботи у таких сховищах.

Втім, усе, що стосується можливої загрози життю та здоров’ю людей, потребує ретельного підходу. І, що найголовніше, конкретної відповідальності. Тому у Полтаві класні керівники почали проводити опитування серед батьків щодо можливого формату навчання дітей. Пропонують обрати між варіантами «офлайн» (відвідування школи) та «онлайн» (дистанційне навчання). Наприклад, проголосувати можна за допомогою наступної Гугл-форми.

Також батьків прохають підписати заяви наступного зразку, у якій можна дати або не дати згоду на навчання дитини у приміщенні закладу в умовах воєнного стану.

Ініціювали опитування у Полтавській міській раді. Після отримання його результатів влада міста буде приймати рішення щодо формату навчання.

- Ми не можемо наражати на небезпеку наших дітей. Тому проводимо опитування, щоб зрозуміти, яким чином організувати навчальний процес: онлайн, офлайн чи запровадити змішану форму навчання, - зазначають у повідомленні на сайті Полтавської міської ради.

Ми також вирішили провести схоже опитування на нашому сайті 0532.ua. Ми розуміємо, що нас читають не лише батьки школярів, тому не претендуємо на повну репрезентативність. Скоріше, хочемо оцінити ставлення полтавців до одного та іншого формату навчання в умовах воєнного стану.

Щоб оперативно стежити  за перевіреними новинами підписуйтеся на наш Telegram.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW