Які продукти в Україні незабаром здешевшають: подробиці



Після війни спостерігається різке здорожчання продуктів. Але трапляється й таке, що дещо після різкого стрибка в ціні дешевшає. Подібне явище прогнозується і найближчим часом.

Про це повідомляє редакція з посиланням на agronews.ua.

Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин пояснює даний процес тим, що на прилавки щодня надходить новий врожай, а тому абсолютно всі види овочів та більшість фруктів дешевшатимуть.

До продуктів, які продовжують трішки дешевшати також віднесли олію та яйця. Річ у тім, що ці категорії товарів не можуть зберігатися довго, а їхній експорт знову ж обмежений.

Таким чином на ринку є перенасичення, тому виробники знизили ціну в першу чергу для оптових покупців, а ті трішки знизили ціни для роздрібної торгівлі.

Також на 2-3% планується зниження ціни на яловичину, яка є більше експортним продуктом, а експорт в Україні працює наполовину. А ось свинина навпаки трохи подорожчала через закриття багатьох підприємств на півдні країни. Проте, суттєвих змін у вартості свинини не зміниться, адже є ще імпортний продукт, який і тримає ціни на більш менш стабільному рівні.

Курятина тримається на одному рівні, це той вид м’яса, який не зазнав поки майже ніяких цінових коливань.

Світлана Литвин вважає, що ціни на м’ясну групу товарів сильно знижує низька вартість зернових. Мовляв поки що, так і триватиме, але щойно експорт зерна повноцінно відновиться ситуація знову зміниться.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW