"Долар стрімко подорожчає вже завтра?": експерт озвучив шокуючий прогноз



Існують підозри, що курс долара щодо гривні й далі продовжуватиме зростання. Експерт розповів, що буде з курсом продажу долара США в Україні та що потрібно робити з валютою.

Як інформує "Сьогодні", офіційний курс долара в Україні зафіксовано на рівні 29,25 грн, а в останні дні тижня, а саме 8 липня на готівковому ринку котирування гривні до долара становлять 35,30 – 36,10 грн. І долар тільки зростатиме.

Максим Орищак, аналітик компанії "Центр біржових технологій" (ЦБТ), чого слід очікувати від американської валюти в нашій країні.

Експерт каже, що девальваційні настрої населення посилюються, незважаючи на сезонний чинник. І це видно за обсягами продажу долара.

"У червні обсяги продажів валюти впали до $206,6 млн з $244 млн, $1 млн у травні і $252,6 млн у квітні, а ось обсяги купівлі досягли $11,9 млн проти $10,2 млн і $8,6 млн у травні- квітні відповідно", – зазначив Орищак.

Він додав, що Україна дуже близька до дефолту, хоч і нам фінансово допомагає Захід, і обіцяє бути солідарним у питаннях відносин із Росією.

"Вже зараз нас повідомили про зниження середньої температури у квартирах у опалювальний сезон. Має бути скорочення пенсійних та соціальних виплат.

Тобто незважаючи на формальний рівень достатності ЗВР, наприклад, що не дозволяє оголосити дефолт в Україні, у нас фактично є втрачені території країни, падають доходи населення і скорочується кількість робочих місць.

Це не може позначитися позитивно на банківському секторі України, а отже, доведеться друкувати гроші та підтримувати формальні показники у нормі", – пояснив Орищак.

За словами аналітика, гривня за таких умов зростати не зможе. А як тільки війна закінчиться – на країну чекає економічний колапс.

Це розуміють усі, і таке можливо не лише через війну, а й через зовнішні чинники – у всьому світі інфляційний тиск б'є всі рекорди. І світ до цього свідомо йшов останні роки.

"З 2021 року всі Центробанки активно чинили опір майбутньому зростанню цін за допомогою монетарної політики, але звичні заходи не допомагають.

Населенню України потрібно дбати про достатність харчування в майбутні роки, а не звертати увагу на курс валют, оскільки виграти на валютних спекуляціях та уникнути інфляційних шоків звичними методами буде складно", – підсумував Орищак.

Тому він сказав, що найближчим часом у середньому по країні ми очікуємо на девальвацію гривні до рівня 37-38 за долар США.

Незабаром у світі долар може вперше за два десятиліття стати дорожчим за євро, і це, звісно, відчують і українці.

Експерти кажуть, що якщо долар залишиться до кінця літа на рівні 36 грн, то євро за зниження до позначки 0,95 долара може коштувати в Україні близько 34 грн.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW