Правоохоронці Одещини вилучили тисячі пачок безакцизних цигарок та сотні літрів сурогатного алкоголю, - ФОТО



На Одещині поліцейські вилучили тисячі пачок безакцизних цигарок та сотні літрів сурогатного алкоголю на суму більше 700 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Нелегальний і потенційно небезпечний товар виявили у чотирьох жителів Роздільнянського району. Викрили поліцейські правопорушників спільно зі співробітниками Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро та прикордонниками під час проведення контрдиверсійних заходів в населених пунктах, що межують з сусідніми країнами.

В одного громадянина правоохоронці виявили цигарки без марок акцизного збору та горілчані напої в автомобілі, одна жінка зберігала підакцизну продукцію вдома та торговельному павільйоні на місцевому ринку, де й реалізовувала її, ще двоє чоловіків тримали товар на території своїх домоволодінь.

Загалом у громадян поліцейські вилучили понад 17 тисяч пачок безакцизних тютюнових виробів та 200 літрів спиртової рідини, розлитої в пляшки та бочки, деякі замасковані під елітну горілку й віскі. Загальна вартість вилученого понад 700 тисяч гривень.

Відносно всіх правопорушників поліцейські склали адміністративні матеріали за ч.1 ст.164-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка). Її санкція тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких алкогольних напоїв або тютюнових виробів. Дії жінки додатково кваліфіковані за ч.1 ст.156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) КУпАП. За цей вид правопорушення передбачене покарання у вигляді накладення штрафу від двохсот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

До рішення суду вилучену продукцію помістили до камер схову.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW