Атрошенка знову не випустили з України, цього разу він прямував до Швейцарії



Чернігівскього міського голову Владислава Атрошенка знову не випустили з України.  Цього разу він прямував до Швейцарії, де мав взяти участь у міжнародій конференції з відновлення України. Державна прикордонна служба не пропустила його через кордон України. Підставою у відмові перетину кордону зазаначено Закон України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Про цю подію Владислав Атрошенко повідомив на власній сторінці у Facebook. Також міський голова оприлюднив фото запрошення та протоколу про відмову у перетині кордону, а також відео з працівницею прикордонної служби, яка вручала йому цю відмову.

Представники України не потраплять на міжнародну конференцію з відновлення України через «політику» голови ОВА та деяких чиновників Офісу Президента. Сьогодні мені, як меру Чернігова, безпідставно заборонили робочий візит до Швейцарії, на Конференцію з відновлення України та Чернігівщини зокрема, - зазначив у своєму дописі Владислав Атрошенко. - Якщо коротко, ось як ставляться до України та до жителів і голів напівзруйнованих українських міст європейські партнери:

«Шановний пане Атрошенко. Посольство Швейцарії в Україні має честь запросити Вас на Конференцію з питань відновлення України. Цього року, коли Україна продовжує мужньо захищати свою незалежність та територіальну цілісність, підтримка зусиллям країни щодо опору, відновлення та реконструкції є важливою як ніколи», - йдеться у запрошенні Швейцарії.

А ось, як ставляться до України та до жителів і голів напівзруйнованих українських міст деякі чиновники з Офісу Президента, які під час війни разом з головою ОВА вирішили погратися в політику.

«Прийнято рішення про відмову у перетинанні державного кордону на виїзд з України громадянину України Атрошенко» - йдеться у відповіді українських чиновників.

Чернігівський міський голова вважає цю подію черговою ланкою у процесі політичних ігор проти теперішньої чернігівською міської влади і його особисто.

Їм байдуже, що конференція в Лугано є унікальною можливістю для України залучити кошти на відновлення. Байдуже на офіційні запрошення. Байдуже на людей. Байдуже на Україну. Вони граються в політику. Поки йде війна. Поки гинуть люди. Хочу нагадати гравцям в політику, що Чернігів це одне з міст, яке зазнало найбільших руйнувань в Україні від російських загарбників. Використовувати будь-яку можливість, щоб залучити кошти для відбудови міста – мій прямий обов’язок. Забороняти мені залучати кошти у міжнародних партнерів на відновлення міста через політичну доцільність - ницість та зрада державних інтересів. Такі дії чиновників дискредитують не мене, а Україну і Президента. Дуже прикро, що висновків не роблять, і ганебна практика не припиняється.

Нагадаємо, раніше 19 червня Владислава Атрошенко також не пропустили через кордон. Тоді він прямував з делегацією Чернігівської міської ради до Польщі у відрядження до міста Жешув. Чернігівський міський голова звинувачує у цих подіях певних чиновників з Офісу Президента України та голову Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса. 

Останній у свою чергу прокоментував нібито конфлікт між обласною та міською владою таким чином:

"Я не бачу ніяких протиріч з міським головою. В мене точно немає з Владиславом Атрошенком конфлікту. У нас в усіх є конфлікт між державами і я частина однієї із сторін і готовий битися до кінця. А зараз, вважаю, точно не треба конфліктувати один з одним."



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW