"Книги рятують": що почитати миколаївцям в липні, - ФОТО



Війна триває вже п'ятий місяць. Українці, кожен як може, намагається наблизити перемогу. Але все ж потрібно пам'ятати і про відпочинок.

Редакція 0512.ua запитала у бібліотекаря I категорії бібліотеки № 10 для дорослих, що можна порадити з книг миколаївцям.

Айн Ренд, "Атлант розправив плечі"

Трилогія стала справжнім світовим бестселером у свій час. Так чому ж ці книжки варто прочитати? Книга-антиутопія  розповідає про суспільство у період масштабної кризи, про важливість особистої свободи та свободи бізнесу, і про те, що стається, коли Атланти — творці, що тримають на плечах увесь наш звичний світ, втомлюються та програють політиці утисків та згубного режиму. Головні герої стають до боротьби із державною машиною, сподіваючись повернути добробут та вільне життя, але чи вдасться їм перемогти та не втратити у боротьбі усе, що мають, та навіть більше?

книги для прочитання миколаївцями

Тамара Горіха-Зерня "Доця"

Події роману розгортаються навесні-влітку чотирнадцятого року у Донецьку. Донбас - це точка обнуління, місце сили, де прозвучали найважливіші запитання. І тільки там заховані потрібні відповіді. Та де все починалося, там все і завершиться, коли історія пройде чергове коло, і вічний змій Уроборос знову вкусить себе за хвіст. Саме тут героїня втратила родину, дім, роботу, ілюзії - і саме тут зібрала уламки життя заново, віднайшла новий смисл і нову опору. Крок за кроком читач спостерігає процес трансформації, переродження гречкосія у воїна. Ця книга назавжди змінила того, хто її написав, і змінить кожного, хто її прочитає. Бо війна - це коли ти їси землю. І що важливіше, коли годуєш землею.

книги для прочитання миколаївцями

Брати Капранови "Забудь-річка"

Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем - Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії "Галичина", син офіцера УНР - у Червоній армії, а польський жовнір - в УПА. Багато років потому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею - долею українця у Другій світовій війні.

книги для прочитання миколаївцями

Андрій Кокотюха "Біла ніч"

Весна, 1945 рік. На Західній Україні — тотальний наступ загонів НКВД на повстанську лісову армію. Максим Коломієць на прізвисько Східняк очолив летючий відділ, який здійснює диверсійні військові операції. Про нього ходять легенди: безстрашний відділ Східняка може діяти одночасно у кількох місцях, а сам Коломієць — невловимий. Майору НКВД Полиніну доручають надскладне завдання: він має знищити Східняка. Агент потрапляє до летючого відділу і втирається в довіру до командира: НКВД хоче зруйнувати повстанський рух зсередини. Операція «Біла ніч» зазнає успіху. Але заманити Східняка в пастку — не так просто…

книги для прочитання миколаївцями

Василь Шкляр "Троща"

«Троща» — роман про УПА, про перемогу людини над обставинами і над собою. Сам автор каже, що книга написана для того, аби показати світові, що українці не змирилися з режимом, і продовжують боротьбу, як і раніше.

книги для прочитання миколаївцями



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW