Обстріл Миколаєва, наступ окупантів на Луганщині: важливе за ніч по регіонах



Розпочалася сто двадцять шоста доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів з території республіки білорусь по об’єктах на території України. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. За минулу добу і початок нової війська рф не припиняли обстріли та ракетні удари. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

На Сумщині окупанти випустили 20 ракет

По Краснопільській громаді окупанти випустили 20 ракет, застосували РСЗВ і артилерію. По Великописарівській громаді працювали безпілотники, які скидали вибухівку – двоє загиблих, троє поранених.

На Дніпропетровщині знайшли двох загиблих після ракетного удару

На ранок рятувальники знайшли двох загиблих під завалами транспортного підприємства, у яке влучила ракета. Рятувальну операцію завершено.

В результаті ворожої атаки семеро поранених через учорашній ворожий “приліт” у Дніпро. Серед них і 6-річний хлопчик. Його зачепило скло від розбитої вибухом шибки. 

Двох людей медики ушпиталили. П’ятеро лікуються вдома.

Нагадаємо, ввечері 28 червня агресор наніс шість ракетних ударів по Дніпропетровщині.

Нашим військовим вдалось збити чотири ракети з шести: три над Синельниківським районом та одну над Дніпром. Дві ракети вдарили по Дніпру.

Внаслідок події - зруйновано два підприємства - транспортне та промислове.

У транспортному удар спричинив пожежу, яку рятувальники вже загасили.

Попередньо там пошкоджено 21 легковий та 13 вантажних автомобілів, знищено будівлі, бокси та ангар. Наразі рятувальники розбирають завали та шукають людей.

“Також приліт ракети зруйнував залізничну інфраструктуру. Наразі рух потягів призупинено, попередньо пошкоджено кілька житлових будинків. Щодо Синельниківського району, то там через уламки збитої ракети на відкритій території сталася пожежа на загальній площі 1 гектар. Наразі загоряння вже ліквідовано”, - зазначила головна фахівчиня відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дарина Цуркань.

Вона також додала: “Крім цього, протягом дня агресор обстріляв зі ствольної артилерії Криворізький район. Знову бив по мирних населених пунктах - по Зеленодольську та Великій Костромці. У Великій Костромці було поранено 31-річного чоловіка. Йому уламками пошкодило ногу. Попередньо, у селі пошкоджено житловий будинок та господарчу споруду. У Зеленодольську обійшлось без постраждалих і руйнувань наразі там немає”.

На Харківщині російські окупанти протягом доби наносили удари із РСЗВ та влучали ракетами по об‘єктах цивільної інфраструктури області 

У Харкові постараждали Індустрістріальний, Шевченківський та Слобідський райони. 

Вдень ворог обстріляв Індустріальний район, 5 осіб госпіталізували. Пошкоджені приватні будинки, господарчі будівлі та складські території. 

Окупанти близько 23 години вдарили по Шевченківському району. Унаслідок вибуху в будинку вибило вікна, 1 жінка отримала осколкові поранення та була госпіталізована.

Після 23 години росіяни вдарили ще раз по одному з об’єктів інфраструктури Слобідському району. Виникла пожежа. Постраждалих, попередньо, немає. 

По області протягом доби окупанти обстрілювали Ізюмський, Чугуївський, Харківський, Богодухівський райони.  

У Печенігах, Чугуївського району, пошкоджені котельня, лікарня, дитячий майданчик та житлові будинки. Росіяни із артилерії обстрілювали село Івашки, Золочівської громади. 

Авіаудар із вертольотів Ка-52 завдали поблизу села Явірське.

Внаслідок обстрілу Циркунів, Харківського району, на жаль, 2 людей загинули - чоловіки 29 та 36 років, 1 поранений. Ще 2 поранених у Дергачівській громаді. 

Збройні сили України відбили штурм і змусили окупантів відійти в районах Дементіївки, Довгалівки та Залимана. Наші захисники тримають позиції, зокрема і на гарячому Ізюмському напрямку. 

На Луганщині росіяни продовжують наступ за напрямком Вовчоярівка – Верхньокамʼянка, намагаючись оточити Лисичанськ

Понад 20 жителів Лисичанська отримали серйозні поранення внаслідок обстрілу РФ касетними снарядами. Лікарі з усієї країни зараз рятують життя людям, які просто намагалися поповнити запаси води, - повідомив Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА.

На Донеччині окупанти застосовують стрілецьку зброю, танки, артилерію, міномети, РСЗВ «Ураган», «Град» по всій лінії фронту

Область залишається без газу і частково без води й електрики.

На Миколаївщині одна з ракет влучила в багатоповерховий житловий будинок

Станом на 8.20 відомо про п’ятьох поранених та трьох загиблих. Інформація уточнюється. Зранку обстрілів зазнав і Очаків – за попередньою інформацією, потерпілих немає.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW