Міністерство охорони здоров’я закупило 10 рентгенівських апаратів за кошти, зібрали в рамках кампанії UNITED24



Заклади охорони здоров’я, що розташовані в прифронтових регіонах, а також військові госпіталі отримають нові рентгенівські установки з C-аркою. Завдяки такому обладнанню хірурги зможуть проводити операцію під візуалізованим контролем. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

«За своєю суттю це пересувне компактне обладнання для рентгенологічного обстеження, яке дозволяє робити діагностику пацієнту в момент оперативного втручання. Це особливо важливо у випадках, коли пацієнта привозять у тяжкому стані, а лікарю потрібно швидко реагувати. Точність і швидкість діагностики — критична, від цього може залежати результат операційного втручання», — прокоментувала заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

Обладнання придбане коштом пожертв у рамках ініціативи UNITED24. Конкурентні закупівлі провело ДП «Медзакупівлі України». Загалом закуплено 10 рентгенівських установок разом з рентгенопрозорими столами і наборами рентгенозахисного одягу. Загальна вартість закупівлі становить 26,8 млн гривень.

Перші 5 апаратів уже мають прибути в Україну наступного місяця. Очікується, що нове обладнання розподілять у заклади охорони здоров’я, які приймають поранених у прифронтових регіонах. Насамперед йдеться про Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Сумську, Миколаївську області. Ще 5 апаратів будуть розподілені на військові госпіталі.

Нагадаємо, нещодавно МОЗ спрямувало 26,5 млн грн на закупівлю 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень для закладів екстреної медичної допомоги. У співпраці з ДП «Медзакупівлі України» нам вдалось закупити та розвезти апарати в найкоротші терміни. Це була перша закупівля, здійснена за кошти, що надійшли в рамках кампанії UNITED24. Загалом за півтора місяця збору коштів у рамках підтримки України на рахунки МОЗ надійшло 82,8 млн гривень.

Читайте також: У Полтавській обласній лікарні запрацював новий компʼютерний томограф



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW