У Запорізькій області захисники захопили в полон двох військових рф, що йшли за бронежилетами та заблукали



На запорізькому напрямку оборонці ССО «Азов» взяли в полон двох військових з так званої «днр», що пішли шукати бронежилети, пройшли поворот і прямо потрапили в руки українських захисників.

Про це повідомив на своїй сторінці в Telegramперший командир полку Азов Андрій Білецький

У відео один з полонених розповідає, що народився в Магаданській області, а в кінці 90-х переїхали з родиною в Іловайськ. 23 лютого його схопили на вулиці у зв’язку з мобілізацію. У воєнкоматі, де вже були російські офіцери, запропонували контрактну службу. З 11 квітня розпочався контракт і він працював спочатку водієм «КАМАЗу», а потім на спостереженні в піхоті. Сказали, що завдання охороняти території заводів, електростанції на постах.

«Я не думал, что будет прям передовая и мы будем видеть украинских военных прямо за киллометр и меньше. Это перестрелки, с украинской стороны отвоеванные территории, я видел, как люди гибнут, при чем и молодые, и старые. Хотелось бы и закончить этот контракт, но говорили, что если его рассторгнуть, то по закону рф будет наказание в качестве лишение свободы», - розказує полонений з Іловайську.

Також він жаліється, що так і не отримав обіцяних коштів за контрактом. Хоча обіцяли 200-210 тисяч рублів у місяць. Вони були певні, що їм дадуть відпуску через 90 днів, але цього так і не сталося.

Ще один військовослужбовець з «днр» каже, що до 2014 року працював в МЧС, потім поїхав на північ і заробляв на будівництвах, бо зарплати в «днр» складали до 15 тисяч і на ці гроші не реально було утримувати сім’ю з дітьми. Каже, що доки він був мобілізований, увесь час сидів у «ямі» у Зеленому Гаю через те, що вживав алкогольні напої. Він додає, що вживають абсолютно усі, навіть «офіцери-козли».

«Я уже хотел себе ногу сломать – прыгал-прыгал в окопе и не получилось, подвернул только», - пояснює полонений з «ями».

Ніби-то захоплені військові тільки зараз дізналися про усі злочини російської армії – жорстоке вбивство цивільних, зґвалтування жінок і дітей.

Тепер вони закликають своїх товаришів по службі будь-яким чином розірвати контракти та складати зброю.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що у Запоріжжі винесли вирок бойовику “днр”

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW