"Не всі тернопільські батьки – за очне навчання у школах": у Фейсбук-спільнотах точаться суперечки



Тернопільські школи розпочали підготовку до нового навчального року, який ймовірно, буде в режимі офлайн. За парти сісти школярі можуть не першого вересня, як зазвичай, а першого серпня. Проте, не усім батькам маленьких тернополян така ідея до вподоби.

Про це розповідають "Тернополяни".

Здебільшого батьки стурбовані безпекою дітей. Адже події кількох останніх днів сильно лякають. Росія збільшила кількість ракетних обстрілів, які пошкодили цивільну інфраструктуру у багатьох містах України.

І тут батьки тернопільських школярів поділилися на два табори – одні за очне навчання, мовляв, батькам потрібно заробляти гроші і ходити на роботу, а не сидіти з дитиною вдома, інші ж кажуть — безпека дітей — головне, а навчання може бути і дистанційне.

Так, у спільноті "Тернопільські матусі" коментарі, після вчорашніх вибухів у Кременчузі, Таня Калиняк розмістила допис на тему оффлайн навчання у школах.

"Можливо я зараз здамся божевільною, але я думаю що навчання з 1-го вересня буде небезпечним . Подивіться що сталося сьогодні! придурку всеодно куди гатити ракетами, він почне лупити по школах, мені страшно ( я нікого не агітую, я лише висловлюю свою думку)," — пише жінка.

Допис набрав вже більше трьох сотень коментарів з дуже різними думками:

"Жива дитина Важливіше!!!, буде мир тоді і гроші заробимо і теореми вивчимо", - пише Ірина Іванцова.

"Я взагалі проти будь-якого навчання, де діти під час такого жаху можуть вчитися. В дітей зломлена психіка. Що не можна після закінчення війни почати навчання? Як діти можуть сприймати уроки?", — вважає Ірина Кальмук.

"Чесно, зовсім незрозуміло, чому школярі повинні страждати вже який рік поспіль, тоді, коли дитячі садки працюють. Поясніть, в чому логіка? Я працюю зранку до вечора, менша дитина від травня ходить в садок, то чому старша не може ходити в школу? Що не так? Я не думаю, що залишивши двох дітей одних вдома, вони почуватимуться в безпеці, а я буду спокійна. Треба дати батькам право вибору-пускати в школу, чи ні? Чому так категорично забороняти офлайн навчання? Особисто я проти онлай - це далеко не навчання і не треба переконувати мене у зворотньому. Своїх дітей дуже люблю і переживаю завжди чи вони вдома, чи на навчанні. Тим більше, що це скоро не закінчиться, то ж давайте взагалі ну його нафік, все позакриваємо,нащо вчитися, а через кілька років жодних нормальних спеціалістів. Аж бісить, все працює, тільки чомусь вже який рік тільки дітей треба зачіпати", — ділиться думками Tanya Zaichenko.

"Я задала запитання "хто візьме на себе відповідальність вразі чого", у відповідь - тиша. Тай чи важливо це вже було б вразі ракетного удару по школі. Я сама працюю в школі і проти навчання з 1 вересня, як на мене це небезпечно. А ті бомбосховища в школах це ж відмазка, ніде вони не розраховані на таку кількість дітей тай не облаштовані належним чином, підвал це не сховище", — коментує Oksana Krakivska.

«Шановні мами! По-доброму заздрю, якщо ви можете присвятити своїй дитині 24/7 і ваш тато вдома. Але зараз найлогічніша модель української сім'ї: мама працює, тато воює, дитина отримує якісні знання і росте нормальним громадянином. Нема зараз гарантій. Ніде нема - ні в укритті, ні вдома, ні в школі. Вчіться жити в умовах війни, вчіться її приймати і бути готовим до всього. Живіть повноцінно. Боїтеся - кордони відкриті. Або взагалі з бомбосховища не виходьте тоді - не гуляйте, не ходіть в магазини, не ходіть по ресторанах. Я не бачу логіки у ваших діях. В кабаках нема де яблуку впасти вечорами, а до школи не пустимо», — слушно зауважує Наталка Андрушко.

"Коли буде сирена, то діти з вчителями підуть в підвали або бомбосховища, це краще, ніж коли дитина сидить сама вдома, в коридорі. Краще підвали, ніж коридори. Бо не врятують особливо якщо це панельні будинки, а особливо якщо верхні поверхи. Головне, щоб підвали були готові", - зазначила Ірина Синьковська.

Наразі невідомо на сто відсотків яким буде навчання в країні, та коли воно розпочнеться. Міський голова Сергій Надал неодноразово наголошував, що створять спеціальні комісії, які оглядатимуть школи та оцінюватимуть безпечність їх укриттів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW