В росії настав дефолт. Вперше з 1918 року



 27 червня і росії настав дефолт за зовнішніми борговими зобов'язаннями.

Як поідомляє Вloomberg, у ніч на 27 червня закінчився крайній термін оплати 100 млн доларів за купонами суверенного державного боргу рф. Гроші не були сплачені в доларах, це вважається дефолтом.

«У неділю закінчився пільговий період для виплати близько 100 млн доларів прострочених платежів за державними облігаціями, і в разі неплатежу крайній термін вважається подією дефолту» - сказано в повідомленні.

Ситуацію в агентстві порівняли з 1918 роком - тоді більшовики, які захопили владу на руїнах російської імперії, відмовилися платити за царськими боргами. Нічим хорошим для більшовиків це не закінчилася - економіка СРСР, розорена громадянською війною і міжнародною ізоляцією, змогла вийти на рівень 1913 року тільки в 1940 році, і то - не повністю.

Також в агентстві відзначають, що на відміну від внутрішнього дефолту 1998 року, для пересічних росіян цей дефолт майже нічого не означатиме, оскільки допущений за зовнішніми зобов'язаннями, а не за внутрішніми.

"Враховуючи шкоду, яку вже завдали економіці та ринкам санкції, дефолт на даний момент є переважно символічним і мало має значення для росіян, які мають справу з двозначною інфляцією та найгіршим економічним скороченням за останні роки" - відзначає видання.

Сама росія відмовляється від дефолту.

"Росія відмовилася від дефолту, заявивши, що у неї є кошти, щоб покрити будь-які рахунки, і була змушена не платити. Намагаючись викрутити свій вихід, минулого тижня вона оголосила, що перейде на обслуговування свого непогашеного суверенного боргу в розмірі 40 мільярдів доларів у рублях, критикуючи «форс-мажорну» ситуацію, яку, за її словами, штучно створив Захід" - пише видання.

Офіційна заява про дефолт зазвичай надходить від рейтингових компаній, але європейські санкції призвели до того, що вони зняли рейтинги російських компаній.  Згідно з документами для облігацій, пільговий період яких закінчився в неділю, власники 25% облігацій можуть самі зателефонувати і повідомити,  що настала «Подія дефолту».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW